Nezināmā planēta, kura tevi gaida

Nav svarīgi, vai es pareizi saprotu izlasīto grāmatā vai nepareizi, cik lielā mērā man tas ir neskaidrs, – svarīga ir mana vēlme saprast! Cilvēks savā garīgajā augšupejā saņem no augstākās sistēmas iedarbību, pateicoties tam, ka mācās, klausās par to un vēlas tajā iekļauties, šim nolūkam veic daudzveidīgas darbības, strādā ar savu apkārtni un izplatīšanas labā.

Un pakāpeniski, iztālēm, viņš sāk sajust šo sistēmu – atšķir, ka tas ir Aba, Ima, iekšējās un ārējās daļas, gaismas Hasadim un Gvurot, kuras uz viņu iedarbojas atbilstoši tam, kā viņš iekļaujas šīs sistēmas iekšienē.

Tā ir vesela pasaule un to nav iespējams paskaidrot tam, kurš tajā nedzīvo!Tāpat kā nav iespējams īsā stāstā paskaidrot būtnei no citas planētas, kas notiek šajā pasaulē. Pašai būtnei šeit ir jānokļūst un jāizjūt mūsu vēlmes, jūtas, domāšanas veids, gaumes. Un ja tā iekļaujas mūsu dzīvē, tad laika gaitā var sevī uztvert visiespējamākos iespaidus no apkārtējās sabiedrības un tad sapratīs, kas šajā pasaulē notiek.

No vārdiem neko nav iespējams saprast, – tam visam ir jāiziet caur tevi un jāatstāj tevī iekšējais iespaids, – tad tu sapratīsi, ko nozīmē „viens iekš otra”.

Tāpat arī mēs, atmodinot attiecībā uz sevi apkārtējo gaismu ar vēlmi ienākt šajā sistēmā, sākam sajust, kas mums paveras, – ka visa šī sistēma balstīta uz mīlestību un atdevi.

„Es pie Mīļotā mana”, – jo es tiecos uz atdevi ar šīs sistēmas palīdzību, kura sastāv no maniem biedriem. „Un pie manis – Viņa kaisle”, – jo tad es sāku just, kā Viņš mani maina ar apkārtējās gaismas palīdzību, kura nāk no tās pašas sistēmas, kurā es vēlos ienākt. Tā noris mana labošanās.

No nodarbības pēc grāmatas „Šamati”, 04.10.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: