Paaudze, kas „sadega” darbā

Ziņojums (The Daily Mail. J.Borisenko grāmata. “Why You Burn Out And How To Revive” (Kāpēc tu sadegi un kā atgriezties dzīvē)): Ja jūsu darba diena ilgst vairāk kā 8 stundas piecas dienas nedēļā, jūsu risks sasniegt psihisko un fizisko spēku izsīkumu no stresa palielinās 6 reizes. Riska grupā atrodas ne tikai akurātie un darbaholiķi.

Lieta tajā, ka mūsdienās firmas samazina personāla skaitu. Palikušajiem darbiniekiem slodze pieaug, taču protestēt viņi baidās, lai paši netiktu atlaisti no darba. Īpaši grūti nākas sievietēm. „Izdegšanas” stāvoklī cilvēks zaudē motivāciju un dzīvesspēkus, šis stāvoklis praktiski ir neatgriezenisks, noved pie histērijas, nervu sabrukuma, pašnāvības.

„Nomāktības stāvoklī, kuru izraisīja stress, smadzenes sāk strādāt citādi. Ieslēdzas baiļu centrs, izmainās pieres daļu darbība, mēs zaudējam kontroli pār savām emocijām. Darbā cilvēks noturas, bet mājās izgāž dusmas uz tuvākajiem. Tādā veidā „izdegšana” saindē savstarpējās attiecības.

Replika: Vecākiem pēc vēlēšanās jāatrodas ar bērniem mājās, bērniem (un vecākiem) jāmācās mājas apstākļos ar TV un interneta palīdzību, tādā veidā visi saņem kopēju izglītību, obligātā kārtībā apmeklējot tādas sporta un apspriešanas nodarbības, kuras viņi izvēlējušies. Jāstrādā mazāk, jāražo nepieciešamais – citādi mēs „sadegsim” vai apstāsimies tikai tad, kad izsmēluši Zemi, atklāsim, ka vairāk nav ko pārstrādāt.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: