Mūsu pasaule – Titāniks…

Viedoklis: (Džulio Tremonti, Itālijas finanšu ministrs): Bez struktūru reformām Itālija līdzināsies „Titānikam”. Bez sabalansēta budžeta drausmīgais parāds, kas atnāca pie mums no pagātnes, aprīs ne tikai mūsu nākotni, bet arī mūsu bērnu nākotni. Šodien Eiropa tiekas ar likteni.

Replika: Tā nav jautra satikšanās, ja skatīties uz pasaules stāvokli ar ierastu skatienu, un pretēja, ja saprast, ka uzdevums, kuru mums uzdod daba kā cilvēces attīstību uz integrālu savienību, mums jārisina pašlaik, neslinkojot, nevelkot garumā risinājumu. Citādi saņemsim vēl grūtāku „darbu kļūdu labošanā”.

Problēma slēpjas jaunajā attieksmē pret pasauli – nepieciešams iemācīties uzskatīt to kā vienotu, noslēgtu, savstarpēji atkarīgu. Jāapzinās, ka šīs saiknes izpaudās cilvēciskās sabiedrības, kura attīstījās līdz šim līmenim, iekšienē. Un mums nav atpakaļceļa.

Izeja ir viena: jāiemācās dzīvot jaunajā sistēmā, pielāgojot to cilvēkam. Proti, mums ir nepieciešama vispārēja audzināšana un izglītība, lai varētu studēt jauno pasaules dabu.

Pasaule kļuvusi integrāla, vienota – tas nozīmē, ka visi mēs esam pilnībā viens no otra atkarīgi. Ja spēsim tā uzvesties – uzvarēsim, pretējā gadījumā – zaudēsim…

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: