Jautājāt? – Atbildu…

Jautājums no angļu bloga: Jūs klāstāt, ka kabala ir pierādāma zinātne, un ka viedie, kuri izzināja Augstākās pasaules, uzrakstīja savas grāmatas, balstoties uz personīgo pieredzi, nevis uz abstraktām sajūtām. Kā es varu būt par to pārliecināts? Kur ir viņu izzināšanas pierādījumi? Ja vienkārši ticēšu viņu vārdiem, vai nekritīšu aklā ticībā?

Atbilde: Tikai ja jūs paši pacelsieties augšup kā viņi, jūs pārliecināsieties par viņu taisnību. Taču arī iepriekš, jau tikko sākot studēt viņu attieksmi pret realitāti, jūs redzat, cik lielā mērā viņi ir zinātnieki, nevis mistiķi.

Jautājums no angļu bloga: Vai ārējā realitāte mums jāizskata kā neizlabotās vēlmes? Garīgums – tas ir tad, kad es jau uztveru šīs vēlmes kā ārējās, bet jūtu un attiecos pret tām kā pret savām personiskām?

Atbilde: Viss mūsos un ārpus mums – esam mēs. Tikai mūsos – mūsu dzīvnieks, bet ārpus – mūsu garīgums.

Jautājums no angļu bloga: Kā palīdzēt draugam, kurš var redzēt egoisma ļaunumu un tā postošo spēku pasaulē? Teiksim, viņš jau saprot, kur atrodas problēmu sakne, sāk kontrolēt savas darbības, cenšas nebūt egoistisks.

Taču tajā mērā, kādā viņš attālinās no egoisma, viņš neredz tās pārmaiņas pasaulē, kuras gaidīja. Apkārtējā īstenība nekļūst labāka. Kā palīdzēt tam, kurš sācis kustēties pareizajā virzienā, bet pēc tam no jauna nokrita lejā?

Atbilde: Mūsu darbs – sevī, sevis labošanā. Kādā mērā esmu sevi izlabojis, tādā mērā es redzēšu izlabotu pasauli. Skat. Bāls Sulams, raksts „Radītāja apslēptība un atklāsme”.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed