Priekšā – kritums

Viedoklis (M.Hazins, analītiķis): Baņķieri un finansisti baidās pazaudēt varu pār pasauli. Tādēļ viņi visādi mēģina apturēt notikumu dabisko attīstību. Visa Eiropas finanšu sistēma tiek pakļauta agresīvam uzbrukumam, kuru veic spekulanti un starptautiskās reitingu aģentūras.

Var turēt aizdomās noziedzīgu vienošanos, taču procesa dalībniekiem ir nopietns pamats: parāda apjoms ir tik liels, ka to atdot vairs nebūs iespējams. Turklāt tas tika izveidots, paredzot tā refinansēšanu, nevis atgriešanu.

Šodien pasaules finanšu sistēma atrodas jautājuma priekšā: ko darīt ar parādiem?

Problēma tajā, ka mūsdienu lēmumu veidošanas sistēma nav spējīga pieņemt lēmumus, kas tiek virzīti pret lielām kompānijām – izdarīt spiedienu uz valsti, lai liktu tās parlamentam pieņemt likumu par nodokļu palielināšanu, valsts izdevumu samazināšanu. Finanšu institūcijas prot ievērot savas intereses – Stross-Kans tam ir piemērs.

Baņķieri un finansisti baidās pazaudēt varu pār pasauli un politiķiem. Taču ievērojot to, ka par krīzi nāksies atbildēt, finansistu stāvoklis kļūst arvien satraucošāks. Teorētiski politiķiem jāierosina jautājums par jauniem spēles noteikumiem finansiālajā sistēmā. Taču viņiem nav ko teikt. Turklāt caurumi vecajā sistēmā kļūst arvien lielāki.

Spriežot pēc visa, tāda situācija turpināsies, līdz krīzes attīstība sāks paātrināt politiskos procesus. Taču tad sāks ost pēc revolūcijas. Taču pagaidām politiskās mašīnas konservatīvisms neļaus apturēt negatīvos procesus ekonomikā, un tie tikai pieaugs.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed