Eiropas Savienības skaistā modeļa beigas

Viedoklis (M.Hazins, analītiķis): Žans-Klods Trišē, ilggadējs Eiropas Centrālās bankas vadītājs, aicināja pastiprināt budžeta kontroli: „Eiropas savienības valstis izrādīja noziedzīgu nolaidību ignorējot eiropas Stabilitātes un pieauguma pakta prasības, kas noteica stingri ierobežot valsts budžeta deficīta apmēru. Tā pārkāpšana bija nepieciešama sociālo izmaksu turpināšanai”.

Taču tad, krītošā pieprasījuma apstākļos, kritīs arī iedzīvotāju dzīves līmenis. Proti, viņa aicinājums ir tīra demagoģija: viņš apzināti dod neizpildāmus padomus, gatavojas „nomazgāt rokas”. Kāpēc viņš klusēja, kad valstis un pilsoņi ņēma kredītus, zinādami, ka neatdos? Trišē taisnojas, ka viņš šeit nav vainīgs – „es sacīju, taču viņi manī neieklausījās”.

Vācija ir galvenais ES eksportētājs uz Savienotajām valstīm, un tāpēc var atļauties vairāk par pārējām ES valstīm. Tomēr attiecīgi pieprasījuma kritumam ASV, tās stāvoklis pasliktināsies.

Eiropas Savienība izveidoja skaistu modeli, kas tika būvēts uz pastāvīgi pieaugošā ASV pieprasījuma, kas tika izveidots nevis uz eiro, bet gan uz dolāra emisijas. Taču tagad „laime” ir beigusies, bet vēlme saglabāt Eiropas Savienībā uzbūvētu modeli palikusi. Tomēr tas nav iespējams…

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: