Otrais krīzes vilnis

Ziņojums: KZA prezidija projekts „Pasaules dinamikas kompleksā sistēmu analīze un matemātiskā modelēšana”. Pamatsecinājumi:

1. ASV saudzējošā naudas politika noveda pie burbuļu uzpūšanas izejvielu tirgos, kas noveda pie pasaules cenu pieauguma uz pārtiku, zeltu un izejvielu precēm, kas izraisīja inflācijas spiedienu uz attīstošajiem tirgiem, un provocē pasaules ekonomikas globālās krīzes otro vilni.

2. Otrais krīzes vilnis iestāsies 2011.g. vidū-otrajā pusē, izsauks atkārtotu recesiju Eiropas Savienības ekonomikās un novedīs pie recesijas. Otrais krīzes vilnis būs līdzīgs 1970.gadu krīzēm, t.i., stagflācijas atgriešanās risks, kas pazeminās investīciju aktivitāti un saīsinās pieprasījumu. Tādēļ iziešana būs lēna, bet pieaugums slābans. 

3. Trešais krīzes vilnis iestāsies pēc 10 mēnešiem pēc otrā, taču būs arvien ātrāks un vājš. Tajā brīdī līdzīgu krīžu secība, iespējams, beigsies, noslēdzoties ar sava veida fāžu pāreju.

Replika: Cik būs krīzes „viļņu” akadēmiķi var aprēķināt, taču to būs tik daudz, cik tas būs nepieciešams, lai novestu mūs pie sapratnes, ka šie „viļņi” rodas no mūsu egoistiskās neatbilstības globālajai integrālajai altruistiskajai dabas sistēmai.

Līdz tam laikam, kamēr mēs paši nesāksim mainīties, „viļņi” nevis beigsies, bet gan var pāraugt arvien spēcīgākās iedarbībās. Turklāt mēs paši tos arī radām. Tādēļ līdzko sāksim vismaz apzināties to cēloni, atklāsim pārmaiņas uz labāko. Varbūt mēģināsim, biedri zinātnieki?

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: