ES glābiņš – vienotībā ar visu pasauli

Viedoklis (Haralds Šumans, viens no galvenajiem vācu speciālistiem globalizācijas jomā): Eiro zonai ir nepieciešama vienota ekonomiskā politika un vienota ekonomiskā valdība. Citādi nacionālie balansi, kas ir atšķirīgi viens no otra, sagraus visu projektu kopumā.

Mums ir jārada koordinēta ekonomiskā, sociālā, nodokļu politika, citādi eiro ir nolemts neveiksmei. Pašlaik mēs atrodamies fāzē, kad vāciešiem, francūžiem, holandiešiem ir jāsaprot, ka nedrīkst tiekties uz eksporta pārākumu laikā, kad citas valstis iegrimst parādos.

Vācu vēlētājiem ir jāapzinās, ka viņu ienākumu pamatā ir tas, ka citas valstis – Grieķija, Īrija, Portugāle, Spānija un Itālija – veido parādus. Un šo līdzekļu daļai ir jāatgriežas atpakaļ. Taču ir nepieciešams laiks, lai cilvēki to spētu saprast un pieņemt. Un ceļā uz to pakāpeniski tiks izveidota koordinēta ekonomiskā politika.

Replika: Šumanam ir labs uzskats par cilvēkiem – un mūsu cilvēciskās dabas ļaunuma neizpratne, kas tīšām ir radīta tāda, ka neļauj mums sasniegt panākumus, ja neesam sevi izlabojuši. Turklāt Radītāja mērķis nav labas dzīves radīšana egoistiem, bet gan pacēlums augšup no egoisma uz altruismu, līdz pat absolūtai atdevei un mīlestībai, kā Viņš pats.

Un krīzes mums paredzētas tikai ar vienu nolūku, lai mēs apzinātos mūsu egoismu kā ļaunumu. Tādēļ viņš visu norādījis pareizi – radīt patiesi vienotu telpu, taču tas kļūs iespējams tikai tad, ja mēs kļūsim vienoti. Arī ES nespēs vienatnē kļūt par izlabotu – tikai kopā ar visu pasauli. Taču šis atklājums viņiem vēl ir priekšā…

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: