Uz kraha robežas vai uz jaunas pakāpes sliekšņa?

Viedoklis (Džordžs Soross, miljardieris): Eirozonai nāksies izstrādāt vājo valstu iziešanas mehānismu no bloka. Mēs esam uz ekonomiskās lejupslīdes robežas, kas sākas no Grieķijas, taču izplatīsies uz citām valstīm. Eiropas krīze ir koncentrēta ap eiro, un tā turpina attīstīties.

Mēs atrodamies uz kraha robežas. Jāņem vērā, ka ES izdzīvošana ir principiāli svarīga visiem, taču tāda plāna nav. Notiekošā cēlonis ir tajā apstāklī, ka Eiro no paša sākuma tika radīts ar principiālu pārrēķināšanos – bez politiskās savienības un kopējās kases atbalsta.

Replika: Lūk, tieši tajā ir visa pārrēķināšanās. Taču no paša sākuma, kā arī patreiz, par to neviens nedomāja un tiktāl nedomā. Egoismam kā cilvēciskās sabiedrības, civilizācijas un vispār dzīves kā tādas dzinējspēkam ir jāattīstās līdz tā ļaunuma apzināšanai, līdz tas būs sevi pilnīgi izsmēlis.

Pēc tam no egoisma kā ļaunuma apzināšanās un tajā mērā, kādā šis ļaunums tiek sajusts, mēs varēsim pāriet pie tā labošanas, tāpēc ka tieši pārvēršot egoismu altruismā sajutīsim vienīgo vitāli nepieciešamo mērķi. Tas ir, noteikums: „Es radīju egoismu un radīju Toru, lai to izlabotu” ir jāievēro mums visiem pilnā mērā!

Taču ļaunuma apzināšanos var paātrināt un mīkstināt ar gudrību, jo zināšanas palīdz redzēt tālākās sekas un nedarīt lieko, kaitīgo, un izvēlēties pareizo ceļu.

Tādēļ tiek dota kabala – lai dotu mums iespēju mīkstināt un paātrināt mērķa sasniegšanu – pāreju no egoisma uz altruismu. Tad arī varēs rasties principiāli pareizas savienības – ar aprēķinu uz kopējiem politiskiem un ekonomiskiem mērķiem, t.i., balstoties uz visas cilvēces pilnīgu savstarpējo mijiedarbību.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: