Egoistu savienība – visas pasaules ļaunums

Viedoklis (S.Steiplzs, ZPI „Rido” prezidents, Kanāda):

Ekonomiskā nevienlīdzība pieaug – tādā veidā arī pieaug jaunu konfliktu daudzums.

Globālās ekonomiskās integrācijas piekritēji apgalvo, ka globalizācija sekmē mieru un trešās pasaules valstu ekonomisko attīstību. Viņi apgalvo, ka „paisums paceļ visas laivas”, korporāciju peļņa noved pie kopējās labklājības pieauguma. Tomēr pastāv nopietni pierādījumi par pretējo.

Valstu ekonomiskā nevienlīdzība pasliktinājās, trešajās pasaules valstīs noris vairāk karu, vairākums no tiem ir pilsoņkari. Masu mēdiji apgalvo, ka to cēloņi ir reliģiski vai etniski, taču visu karu pamatavots – ekonomika.

Globalizācija var iesaistīt pasauli karā par resursiem. Tiek novērots kritums cilvēka tiesību, sociālā taisnīguma, ekoloģisko standartu, demokrātijas jomās.

Replika: Pati pa sevi globalizācija – tas nav izrāviens uz priekšu, bet gan mūsu pasaules vienotības, pilnīgas savstarpējās atkarības demonstrācija. Taču laupītāju (valstu – egoistu) savienība ir ļaunums, gan pašām valstīm, gan visai pasaulei. Tādēļ krīze turpinās. Globalizācija mums parāda, ka risinājums ir tikai viens – mūsu cilvēciskās dabas mainīšana, audzinot sevi kā integrālu cilvēku. Tas novedīs pie pasaules ekonomikas un visas sabiedriskās iekārtas izmaiņām.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: