Pasaules liberālās sistēmas sengaidītais sabrukums

Viedoklis (A.Dugins, no jaunas grāmatas „Krīze, ekonomiskās teorijas beigas”): Krīze nav ekonomiskā. Sabruka ekonomiskās sistēmas liberālais modelis. Tas ir pasaules kapitālistiskās sistēmas krahs – visi meklē glābiņu un reāli ir jāgatavojas pašam sliktākajam.

Ir jāvilcina laiks, lai tauta paspētu apzināties visu notikušo procesu nopietnību un neatgriezeniskumu, un lai izstrādātu alternatīvu glābšanas plānu, izstrādātu jaunu ekonomisko sistēmu.

Visi pagājušie ekonomiskie plāni ir sastādīti pēc neatgriezeniskā ekonomikas pieauguma loģikas, par kura pierādījumu liberālie ekonomisti R.Mertons un M.Skoulzs saņēma Nobela prēmiju, pierādot vēl 1997.gadā, ka tā krīze, kura pašlaik notika, nevarēja notikt nekādos apstākļos, un finansiālā tirgus pieaugums ir bezgalīgs.

Cerības tika sagrautas, taču arī pat šodien nav jauna plāna uzmetuma. Visi vēl mēģina aizstāvēt liberālo modeli, kaut gan tas vairs nepastāv. Tagadējā krīze ir nopietnāka par 1929.gada Lielo depresiju. Mēs ienākam apokalipses periodā, sabruka sistēma, kura tika uzskatīta par vienīgi pareizo un efektīvo.

Replika: Ekonomika ir cilvēka dabas un sabiedrisko sakaru attēlojums. Pagājusī ekonomika nestrādā, tāpēc ka mēs, paši to neapzinoties, iestājāmies jaunās sabiedriskās attiecībās – daba ieveda mūs globālo integrālo attiecību sistēmā un tāpēc mūsu vecās, egoistiskās saiknes nestrādā.

Mums ir obligāti jāstudē jauno sabiedrisko attiecību īpašības un jāaudzina cilvēki jaunai dzīvei jaunā pasaulē. Labu attiecību radīšana starp mums novedīs mūs pie līdzsvara ar dabu un tad visi mūsu jaunie plāni tiks īstenoti!

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: