Gaismas un tumsas teātris

Zoar Grāmata. Nodaļa „Vaiakel” (Vayakhel), 333.p.: Un šīs dvēseles, kuras dzīvo apakšējā Ēdenes dārzā, klejo visās jaunmēneša dienās un sestdienās, un paceļas augšup uz vietu, dēvētu „Jeruzalemes sienas”, kas ir Acilut pasaules Malhut ārējā daļa, un tur atrodas vairums valdnieku un kaujas ratu (merkavot), kuri apsargā šīs sienas…

Tās paceļas uz šo vietu, taču neienāk iekš Malhut līdz tam brīdim, kamēr neattīrās. Tur, dziļi paklanoties, tās izjūt prieku no gaismas un atgriežas apakšējā Ēdenes dārzā.

Ar savu vēstījumu Zoar vienkārši pārceļ mūs no stāvokļa uz stāvokli, ar nosacījumu, ka dvēsele laikus veic pareizas darbības, tas ir, tajā pašā mirklī pareizi reaģē. Tad Zoar demonstrē mums darbību secību, kuras mums ir jāiziet savas labošanās laikā – visu to procesu.

Nepieciešams saprast: nekas nenotiek pats par sevi – tikai ar paša cilvēka, kurš ar visiem spēkiem cenšas īstenot prasītās darbības, iepriekšēju darbu. To, ko viņš sevī sajūt, veicot šīs darbības, – tas arī ir uzrakstīts Zoar Grāmatā. Tad, saskaņā ar grāmatu, viņam jāierauga, vai viņš iziet tieši tos posmus, par kuriem stāstīts Zoarā.

Taču tas viss – viņa iekšējā darba ar vēlmēm/ tilpnēm, ekrāniem, noskaidrošanām, saplūsmēm ar gaismu rezultāts. Tādā veidā viņš pieņem jebkuras atdodošā formas. Šīs atdodošā formas, kuras tiek veidotas uz saņemšanas īpašību pamata, izveido viņam augstākās realitātes tēlu. Principā šī augstākā realitāte arī nepastāv, taču līdz pilnīgam izlabošanās stāvoklim, mēs tādējādi varam atklāt īstenību, kas radīta no diviem pretstatiem – gaismas un tumsas.

Protams, ka visā, kas aprakstīts Zoar grāmatā, – Ēdenes dārzā, ellē, dvēseles augšupejā un nolaišanās lejup, – mums jāsaskata obligātie stāvokļi, kuri jāiziet katram cilvēkam savas garīgās izaugsmes ceļā. Visi iziet vienus un tos pašus stāvokļus, tikai katrs tos izjūt ar savām sajūtām – tāpat ikviens no mums, atrodoties šajā pasaulē, to jūt savādāk, atbilstoši savām īpašībām un dvēseles saknei.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas, 08.09.2011

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: