Maza apjukusi pasaule

Jautājums: Kas jādara, lai savienotos ar citu cilvēku vēlmēm? Vai pietiekami ir tikai to vēlēties?

Atbilde: Skaidrojumam nepieciešamas praktiskas darbības, lai vismaz katrs saprastu, kāpēc viņam ir slikti. Līdzīgi tam, kā mēs izturamies pret maziem bērniem. Ja bērns sasities un raud, tad pirmām kārtām, nepieciešams viņam paskaidrot, kādēļ tas notika, lai nākamreiz viņš no tā izsargātos.

Un pēc tam jāpaskaidro, kā izlabot notikušo, un kā sasniegt panākumus, pateicoties tieši šo izieto kļūdu pieredzei.

Patlaban visa pasaule nonākusi tādā īpašā situācijā, kad atklājas augstākais spēka lauks – saikne starp mums visiem. Taču cilvēce tam vēl nav gatava, tā neatbilst tam pēc savām īpašībām. Tādējādi šis tīkls, kas mums atklājas, izraisa šķelšanās, kraha, krīzes sajūtu un mums nekas neizdodas, nekas nav saprotams, viss ir kā miglā, neskaidrs.

Pirmkārt, kā mazam apjukušam bērnam, nepieciešams paskaidrot, kur slēpjas visa notiekošā cēlonis, un arī visu procesu kopumā. Vieni sapratīs ātrāk, citi vēlāk, un tas viss tiek dēvēts par ļaunuma apzināšanos – pirmo labošanās posmu. Cilvēkam tiek sacīts: paraugies, kādēļ tev ir slikti!

Taču tagad palūkosim, ko darīt, lai mums būtu labi. Ja tu paliksi tajā pašā stāvoklī kā patreiz, un nepieliksi nekādas pūles, lai novestu sevi pie atbilstības ar to tīklu, kurš mums atklājas, tad tev neizdosies sasniegt labu dzīvi.

Un šeit atklājas metodika, kabalas zinātne, kas izskaidro cilvēkam, kur slēpjas ļaunuma cēlonis, un kā no tā izvairīties. Mēs pakāpeniski sākam saprast, ka tas ir atkarīgs no pareizas un labas saiknes starp visiem cilvēkiem – tā dēvētā savstarpējā galvojuma, jo tieši tādā veidā mēs nonākam pie atbilstības šim tīklam.

Arvien labāk pielāgojot sevi šim tīklam, mēs arvien labāk jutīsimies. Vismaz no sliktas sajūtas sāksim pakāpeniski pietuvināties labajam.

Taču, ja mēs savā izaugsmē vēl vairāk virzīsimies uz priekšu, tad, iespējams, tik labi iepriekš sagatavosimies, lai atklātu šo tīklu, ka sasniegsim panākumu aiz panākuma. Viss atkarīgs no mūsu sagatavotības.

No nodarbības pēc raksta no grāmatas „Šamati”, 30.08.2011

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: