Toras grāmatas noslēpums

Zoar Grāmata. Nodaļa „Toras grāmatas noslēpums”, 217. p.: Toras grāmatas noslēpums šodien. Kā sacīts: „Un viņi lasīja Radītāja grāmatu Toru (mācību), traktējot un paskaidrojot, un saprata izlasīto”.

Toras grāmatas noslēpums mums atklājas tikai atrodoties savstarpējā saiknē. Ja spēsim radīt starp mums telpu, kas no vienas puses, tiks nosacīta ar mūsu savstarpējā naida lielumu, kas mūs attālina vienu no otra, bet no otras puses, mēs pāri naidam izveidosim saikni starp mums, tad naids dos mums pretestības spēku, „rezistoru”, bet savstarpējā saikne – „strāvu”, kuru mēs caur to izvadām.

Tad uz „rezistora” pamata, ar izejošo caur to „strāvu”, atklājas darbs: var griezt dzinēju, uzkarsēt vai atvēsināt – ko vien vēlies. Šie divi pretējie spēki, darbojoties viens pret otru, var nest mums labumu.

Viss atkarīgs no šīs pretestības tipa, kas starp mums atklājas, – atdalīšanās, naida, attālināšanās, jo tie katru mirkli atklājas dažādos veidos. Ego pastāvīgi eksplodē, izpaužoties visdažādākajās pretstata formās. Un tad, kaut arī vēlamies pastāvīgi palikt it kā tajā pašā mīlestībā, tajā pašā savienojumā, taču ņemot vērā, ka ego pastāvīgi mainās, mūsu attiecības arī pārdzīvo pārmaiņas.

Gaisma atrodas pastāvīgā mierā, taču mūsu vēlme baudīt visu laiku mainās, izpaužoties visdažādākajās formās, bez jebkādas atelpas. Un tāpēc mēs pastāvīgi atklājam jaunus stāvokļus, kuri tiek dēvēti – „parcufim”. Tādējādi, ja vēlamies atklāt Zoar vai Toras grāmatu noslēpumus, tie atklājas tikai saiknē starp mums.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas, 31.08.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: