Bīstamie vēstures posmi

Jautājums: Kā pārliecināt savu ego par pareizā ceļa izvēli, neskatoties uz to, ka tas nesaņem piepildījumu no savienošanās ar citiem?

Atbilde: Piepildījums no vienotības  mums ir jāatklāj, jo tas atrodas mūsu savstarpējā saiknē, taču atklājas nevis saņemšanā, bet katra cilvēka tieksmē uz atdevi citiem. Ja esi nolēmis savienoties ar citiem, vēloties izmantot šo kopējo saikni par labu sev, tad tu saņem tieši tumsu un triecienu.

Patlaban tas arvien uzskatāmāk atklāsies visiem cilvēkiem un galvenais – valstīm. Jebkura valsts, jebkura tauta, jebkurš egoistiskais spēks, kas darbojas mūs saistošā tīkla iekšienē, kurš mums arvien vairāk atklājas, – atklās sevi kā zaudējošu vairāk par visiem. Un nezinās, kā un kādēļ, līdz nesaņems labošanās metodiku.

Tādējādi šis stāvoklis – bīstams, jo valstis var nonākt līdz sadursmēm un kariem. Patreiz mēs visā pasaulē redzam, ka valstis, pat neslēpjoties, atklāti darbojas viena pret otru, katra cenšas glābt tikai sevi: Amerika – pret Eiropas Savienību, pret Ķīnu, bet tās – otrādi, un tā tālāk.

Šīs tendences ārkārtīgi bīstamas. Tā vietā, lai apvienotos, pareizi iekļautos kopējā tīklā, tādi spēcīgi konglomerāti darbojas pretēji. Tāpēc, protams, krīze pie tiem atnāks visiespējamākajos veidos – triecienu veidā no dabas, ekonomikas puses vai citu kataklizmu veidā. Tas vēl atklāsies.

Taču ja starp mums jau atklājās saiknes tīkls, mums sevi jāpasteidzina, un jānodod pasaulei kabalas metodika. Tāds pats stāvoklis zināmā mērā atklājās katrā mūsu vēstures posmā – teiksim, pie iziešanas no Ēģiptes. Kāpēc radās nepieciešamība iziet no turienes ātri un nekavējoties? – Sāka atklāties šis saistošais tīkls, un tad gāzās virsū desmit triecieni.

Tas viss ir atkarīgs no mūsu savstarpējās saiknes lielākas atklāsmes vai apslēptības – Šhinas, kura atklājas vairāk vai mazāk. Tādus stāvokļus mūsu vēsturē mēs jau daudzkārt esam izgājuši. Tāpēc mūsos ir gatavība uz tā dēvēto pilnīgu atbrīvošanos – atklāt šo tīklu un pareizā veidā tajā iekļauties.

No nodarbības pēc raksta no grāmatas „Šamati”, 30.08.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: