Izlauzties cauri debess velvei

Zoar Grāmata. Nodaļa „Vaiakel” (Vayakhel), 132. p.: Dienvidu pusē, Hesed īpašībā, ir valdnieks Psagnija, kurš valda šīs puses „gaisa” īpašībā, un kopā ar viņu – vairums citu valdnieku un augstu ierēdņu.

Viņam ir nodotas atslēgas no šīs puses „gaisa” īpašības un visi tie, kuri pārdzīvo likstas, šo nedienu rezultātā no sasistās sirds dziļuma raida augšup lūgšanu savam Kungam.

Ja viņu runa vērsta pienācīgā kārtā, tā paceļas augšup uz šīs puses „gaisa” īpašību, un šis valdnieks to pieņem un noskūpsta. To noskūpstot, viņš teic: „Radītājs apžēlosies un kļūs želsirdīgs pret tevi”.

Protams, mēs nesaprotam, kas šeit ir rakstīts. Mums nav vērts pat iedziļināties šajos mīklainajos tēlos. Mums jāzina tikai viens: runa iet par stāvokļiem, kurus cilvēks iziet, raidot augšup savu lūgšanu. Tā viņš sajūt, kad tā paceļas augšup uz arvien augstākiem pakāpieniem, izlaužoties cauri debess velvei.

„Izlaužas cauri debess velvei” – nozīmē, ka, pateicoties palīdzībai no augšienes, kad gaisma uz viņu iedarbojas, cilvēks redz, kā viņa nolūks arvien vairāk pilnveidojas. Un tā līdz brīdim, kamēr viņa lūgšana paceļas līdz lielas žēlsirdības pakāpieniem, un cilvēks saņem uz savu lūgumu atbildi.

Tādēļ mums vienkārši jācenšas peldēt pa teksta straumi, vēloties, lai tas ar mums notiktu.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas, 25.08.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: