Game over (Spēle beigusies)

Jautājums: Mēs piedāvājam cilvēkiem apgūt integrālās sistēmas likumus. Kas finansēs šīs mācības un nodrošinās masas ar visu nepieciešamo?

Atbilde: Pavērtē reālos mūsdienu industrijas darbības rezultātus. Pēc būtības tā tikai posta pasauli, nenesot nekādu labumu. Mēs tikai tērējam resursus un neražojam neko labu, neko vērtīgu. Cilvēki vienkārši apmainās ar niekiem un ne vairāk.

Agrāk ražošanas nozare balstījās uz shēmu: “nauda – prece – nauda”, bet šodien no šī modeļa ir pazudis produkts: mēs pārdodam naudu par naudu. Tā arī ir mūsu “tirdzniecība”: mēs nododam viens otram naudas zīmes.

Vienīgais produkts, kas patiešām ir svarīgs, ir pirmās nepieciešamības preces. Cilvēkam ir nepieciešams pienācīgs mājoklis un pārtika, kā arī pārliecība, ka tas viņam būs gan šodien, gan rīt. Šeit tikai mums  jāsaprot, ka pārpalikums tiks anulēts. Turklāt tu saņemsi ideālu piepildījumu, taču ne tādu, kādu biji sev iztēlojies. Un mēs tev iemācīsim, kā to iegūt.

Mēs liekam cilvēkam saprast, ka integrētā sabiedrībā, tikai apvienojoties  ar citiem, viņš atradīs ideālu piepildījumu visā, kas ir vairāk kā pirmās nepieciešamības lietas. Galu galā, viņš jau tā nespēj piepildīt sevi ar visām iespējamajām mūsu pasaules muļķībām.

Jautājums: Kāds ekonomiskais modelis uzturēs tādu sabiedrību?

Atbilde: Ļoti vienkāršs, ņemot vērā, ka visa modernā rūpniecība, visi advokātu biroji, visas finanšu iestādes nodarbojas ar ilūzijām, apmainās ar naudas zīmēm. Turklāt viņi visi turas uz iegūstamajiem dabas resursiem, kas  tiek tērēti uz nebēdu.

Atstāj viņus bez darba un nodrošini ar pārtiku – tas tev izmaksās vairākas reizes mazāk. Īstenībā viņi rada tukšumu nevis labumu, gaisu nevis produktu. Apmaiņa ar lietām, kas nav nepieciešamas, ved tikai uz tēriņiem. Atskaitot dažas nepieciešamās bāzes lietas, viss pārējais  – mantiņas, kuru dēļ mēs iztukšojam Zemi.

Patērētāju sabiedrība – tā ir spēle:

–  Te pa televizoru teica: vajag pirkt.

– Nu, pērc!

Ar plati ieplestām acīm tu skrien uz veikalu un iedarbini ķēdīti, kas, savukārt, iedarbina tevi. Tā mēs radām kalnu, kas beigās apraks mūs pašus.

Tūkstošiem gadu cilvēce ir attīstījusies, balstoties uz pirmās nepieciešamības vajadzībām. Lielākais vairākums cilvēku dzīvoja bez pārmērībām, pat drēbes tika nodotas no paaudzes paaudzei. Tomēr mūsdienu laikmeta simtgadīgās dzīres ir izpostījušas planētu. Gribam mēs to vai nē, mums nāksies to apturēt.

No nodarbības pēc „Ievads kabalas zinātnē” (Ptiha)

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: