Ko lūdz – to saņem…

Zoar Grāmata. Priekšvārds. Raksts „Roze”, 1. p.: …Radītājs (Elokim) dzejolī „Iesākumā Radītājs radīja”, t.i., Bina, kas rada Zeir Anpin Nukvu, bilda 13 vārdus: „Iesākumā Radītājs radīja debesis un zemi. Bet zeme bija neiztaisīta un tukša, un tumsa bija pār dziļumiem, un Dieva Gars”.

… Un šie 13 vārdi norāda uz tām 13 rožu ziedlapiņām starp ērkšķiem jūras īpašībā, kas atrodas uz divpadsmit vēršiem, kuri ir Kneset Israēla iepriekšēja sagatavošanās, lai tas varētu saņemt 13 žēlsirdības mērus.

Pastāv augstākās sistēmas, kuras filtrē un samazina gaismu, lai zemākie to varētu saņemt. Tāpat arī Malhut stāv sardzē, lai no pirmajām, tai priekšā esošajām deviņām sfirot, nāktu tikai gaismas, kuras tā spēj saņemt par labu zemākajiem.

Kā Malhut zina, ka var saņemt tieši zemākajiem par labu? – Viss tiek noteikts ar zemāko vajadzību, vēlmi, kuru tie līdz tai paceļ. Tādējādi saskaņā ar atmodu no apakšas (itaruta de-letata), tas ir, lūgšanu (MAN) no mūsu puses, no augšienes pie mums nonāk atbilde (MAD).

Tāpēc cilvēkam nav jāsūdzas, kāpēc viņš nesaņem. Nelūdz – tāpēc nesaņem. Ja palūgs – saņems. Taču lūgumam jābūt tādam, lai tajā tu paceltu augšup pareizo vēlmi, garīgo tilpni/ kli. Tad tev nebūs problēmu – protams, tu saņemsi tajā gaismu. Pats par sevi lūgums būtībā ir tilpne. Ja tā ir pareiza, gaisma atnāk.

Pareizais lūgums nozīmē, ka tu sajūti īstu vajadzību, vēlmi pēc kaut kā. Būtībā tu vienmēr saņem to, ko lūdz. Un ja tu runā, ka Radītājs tev sagādā ciešanas, – tu tās lūdzi. Taču, ja apgalvo, ka Viņš tev nes labestību – tu to lūdzi. Tu vienmēr saņem saskaņā ar savu lūgumu.

Ja tā, kā var būt, ka mēs lūdzam kaut ko sliktu?! – Jā, mēs lūdzam sliktu. Ja es vēlos saņemt piepildījumu savā vēlmē baudīt, – „Lūdzu, saņem!” Tad kāpēc es jūtos slikti? – Tas tāpat ir atkarīgs no visas sistēmas. Tu taču saņēmi to, ko lūdzi.

Mēs nesaprotam, cik bezatteiksmīgi strādā „Labais un labu Darošais”: „Lūdzu, saņem!”. Tā vecāki audzina bērnus: „Tu to vēlies? – Lūdzu!”. Un kas pēc tam? – „Ak vai!” – „Tu taču to vēlējies?…”

Tāpat arī Radītājs rīkojas ar mums.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas. Priekšvārds

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: