Zoar palīdzēs ikvienam

Jautājums: Vai mēs varam izmantot Zoar Grāmatas lasīšanu, lai izlabotu diezgan sarežģītus stāvokļus, kuros patreiz nonācis vairums cilvēku mūsu pasaulē? Kabalas zinātne jau atklājusies, un Zoar Grāmatu var lasīt jebkurš. Vai tas palīdzēs cilvēkam, ja viņš vēl neizjūt vajadzību pēc grupas, mācībām, sapratnes?

Atbilde: Nepieciešams saprast, ka patiesībā kabalas zinātnes izmantošana efektīva tajā gadījumā, ja cilvēks vēlas virzīties uz labošanos. Mēs redzam, ka paiet laiks, līdz cilvēki, kuri atnāk uz kabalas zinātnes studijām, iekļaujas grupā, sāk saprast un dzirdēt, par ko iet runa. Tās ir ļoti lēnas, pakāpeniskas pārmaiņas cilvēkā.

Tādējādi nepieciešams saprast, ka „sgula” – „īpaša gaismas iedarbība” sākas daudz ātrāk nekā cilvēks saprot, ka atrodas tās ietekmē. Gaisma, kas atgriež pie avota, strādā ar viņu kā ar zīdaini, kurš vēl nezina, kā viņš attīstās, kādam nolūkam, kā veicināt savu izaugsmi. Viņu piesaista interesanta rotaļa, viņš spēlējas ar rotaļlietām – un tā ir viņa apkārtne.

Mēs atrodamies grupā – un tā ir mūsu apkārtne. Ir cilvēki, kuriem nav grupas – tas nav svarīgi. Galvenais, lai kaut kādā veidā viņi izmantotu līdzekļus, kas piesaista gaismu, kas atgriež pie avota – Zoar Grāmatu, Bāla Sulama darbus, Rabaša rakstus un vēstules, kabalas mūziku, dziesmas.

Tādējādi Zoar Grāmatas lasīšana jebkurā stāvoklī, pat ja cilvēks vēl nedomā par grupu un apvienošanos, bet vēlas uzlabot savu dzīvi – tas tomēr palīdz. Ja visa pasaule jau ienākusi tādā attīstībā, ka mums jāsasniedz savstarpējā vienotība, tad jebkura šo avotu izmantošana, kuri nes labojošo gaismu – nāk par labu.

Tāpēc visiem nav obligāti jāsēž kopā ar mums un vēl ar tūkstošiem cilvēku visā pasaulē rīta nodarbībās. Tāpat jāatmodina arī cilvēki, kuriem nav nekādas saiknes ar mums, kuri nekad nav dzirdējuši, ka jāmācās, lai savstarpēji savienotos. Kā teic Bāls Sulams, esam ienākuši Mašiaha laikmetā un visai cilvēcei jāmēro ceļš šajā virzienā. Tādējādi vēlams, lai cilvēks būtu saistīts ar pirmavotiem arī bez jebkāda nolūka.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: