Kabalisti, pie tāfeles!

Jautājums: Ja es nopērku divas smalkmaizītes, bet apēdu tikai vienu, vai tad sanāk, ka otru smalkmaizīti es nozagu citiem?

Atbilde: Jā. Mēs vēl nezinām, cik lielā mērā tas viss ir izrēķināts.

Mums priekšā atrodas 125 attīstības pakāpes un patreiz no tevis neprasa veikt aprēķinus, uz kuriem tu neesi spējīgs. Tomēr tu jau vari apzināties situāciju: mēs atrodamies integrālajā sistēmā, savstarpēji atkarīgā globālā pasaulē. Vēlamies to vai nē, Daba vai Radītājs, mūs māca ar nelaimēm, ja laikus nevēlamies atzīt acīmredzamo.

Neko lieku mēs nevaram saņemt citādi kā tikai uz citu rēķina. Piemēram, uz Zemes palicis zināms daudzums kubikmetru saldūdens, bet tu ņem to vairāk par citiem – protams, tas ir uz viņu rēķina. Tādā veidā Daba māca mums veidot savstarpējos sakarus. Taču, ja mēs saskatīsim šo savstarpējo saikni, pateicoties studijām, pateicoties iekšējai, garīgai apziņai, pateicoties savstarpējam darbam, tad mums nebūs nepieciešamas nelaimes un sausumi ciešanu ceļā. Kamdēļ tad?

Ar globālās audzināšanas palīdzību mēs varam paskaidrot visai cilvēcei, ka visi mēs esam brāļi, jo visi esam cieši saistīti viens ar otru, un esam atkarīgi viens no otra. Kā teic Bāls Sulams, visa pasaule – viena ģimene. Tādējādi nedrīkst rīkoties uz citu rēķina, jo tu ar to nozodz viņiem ne vien nepieciešamo, ko jau nevaram sev atļauties, bet arī nozodz sev garīgo pasauli.

Palūko, ko tu sasniegsi, ja iemācīsies pielietot sabiedrības likumu, kas sabalansēts saskaņā ar dienišķo patēriņu. Kas pieder miljardieriem, izņemot nulles bankā? – jautā Bāls Sulams. Pēc ekonomiskā sabrukuma tev taču nekas nepaliks.

„Pagaidiet, bet es jau nopirku glezniecības šedevru par 30 miljoniem dolāru!” Tikai, lūk, nelaime, tas nevienam nav vajadzīgs. Vari apēst to pusdienās – lūdzu. „Man seifā ir daži kilogrami zelta!” Taču nav pircēju – ko darīsi? Iepriekš tam bija vērtība, iepriekš tu varēji par to nopirkt konteineru ar pārtiku, bet šodien tavs zelts nevienam nav vajadzīgs.

Mums nāksies smagi mācīties, ja neizaudzināsim cilvēci jau laikus. Kam? Vienkāršām lietām: vai jūs nevēlaties iepazīties ar jauno realitāti, kurā valda globālisms, integralitāte, savstarpīgums, kurā visi aiz bezizejas atkarīgi viens no otra.

Paveries uz „gudrajiem” eiropiešiem, kuri jau vēlas izklīst, šķirties. Viņi nesaprot, ka vispārējā tendence ved atpakaļ, un saraut saikni nav iespējams. Pat šis „kopējais tirgus” – egoistiskais bandītiskais tirgus, kurā visi ienīst viens otru, tomēr organizēja vismaz ārējos sakarus. Eiropā atcēla robežas un jaunajā monetā izkala savu kopējo egoismu. Tā bija vismaz kaut kāda virzība uz priekšu.

Lūk, tas mums jāskaidro. Laiks pienācis, mūs vienkārši aicina, „izsauc pie tāfeles”. Mums jāpieliek maksimums pūles pasaules izglītošanā, negaidīt kaut ko vēl, bet sākt darboties ar pilnu spēku.

No nodarbības pēc raksta „Toras Dāvāšana”

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: