„Kas” radīja „To”?

Jautājums: Kā cilvēks var atklāt savu misiju?

Atbilde: Tas atnāk tūlīt pēc jautājuma par dzīves jēgu: „Kamdēļ es dzīvoju?” Turklāt ikreiz šis jautājums kļūst arvien augstāks, paceļoties pāri visiem sirds jautājumiem.

Manā sirdī ir daudz jautājumu/vēlmju un man tie ir jānoskaidro, jāsaliek secīgā kartībā un jāpaņem pats augstākais – tā, lai tas nenotušētos. Tieši ar šo jautājumu man ir jāiet, lai visi pārējie – tikai atbalstītu mani atbildes sasniegšanā uz šo pašu galveno jautājumu.

Tādam galvenajam jautājumam katrs izvēlas savu mērķi – tā var būt nauda, gods, vara, zināšanas. Viens vēlas kļūt par zinātnieku, cits – par valdības locekli, trešais – vienkārši sapņo sasniegt panākumus un baudīt dzīvi. Tomēr ir tādi cilvēki, kuri jautā par dzīves jēgu.

Lai uzzinātu, kur atrodas tās jēga, ir nepieciešams savienoties ar sakni, no kurienes šī dzīve atnāk! Izrādās, ka tas ir meklējums, kas ir augstāks par parastu zemes dzīvi – ne sabiedrības iekšienē, bet gan virs tās, no kurienes šī dzīve lejup nonāk. Cilvēku sabiedrībā nav iespējams atrast atbildi uz šo jautājumu.

Kādreiz savā naivumā es domāju, ka, pateicoties zinātnei, tomēr var nonākt pie šī jautājuma atklāšanas un saprast, kā sākusies dzīve, kā ir iespējams no nedzīvā mākslīgi izveidot augu, dzīvniecisko vai cilvēcisko, un tādā veidā atminēt dzīves noslēpumu: no kurienes tā rodas un kamdēļ eksistē?

Taču galarezultātā es sapratu, ka mūsu zinātne neatbild uz tādiem jautājumiem, un tāpēc man uzreiz pazuda interese ar to nodarboties – kā ar kaut ko nesvarīgu.

Cilvēkam ir jācenšas atklāt sev pašu svarīgāko jautājumu, pašu augstāko savu prasību, un iet ar to tālāk. Tad viņš pakāpeniski atklās, kā viņu pievelk arvien cēlāki jautājumi. Tad galarezultātā viņš nonāks līdz jautājumam: „Kas Viņš ir – Radītājs, kurš mani radījis? No kurienes esmu nācis, kas es esmu, kamdēļ ?”

Tas jau ir jautājums, kas nāk no Binas, atdeves pakāpes, kura jautā Malhut no iekšienes. Zoar Grāmatā tas tiek skaidrots rakstā „Kas (Mi) radīja to (Ele)”. „Mi” – tā ir Bina, „Ele” – Malhut. Līdz šim jautājumam cilvēkam arī ir jānonāk: „Kas to radīja?” – tas ir, kas radīja mani?

Kad viņš izzinās – „Kas” (Mi), viņš tāpat iepazīs sevi pašu – tas ir „Ele”. Jo „Ele” noskaidrojas tikai savienojumā ar „Mi”.

Tad viņš nonāk pie „Elokim” vārda (Radītaja vārds, kas sastāv no „Ele” un „iM”), kas ietērpjas viņā, kā sacīts: „Lai tev pieder Radītāja vārds”. Tādā veidā viņš izzinās visu.

No nodarbības pēc Rabaša vēstules

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed