G8 samita rezultāti

Viedoklis. M.Hazins (pazīstamais ekonomists): No G8 noslēguma deklarācijas: „Pasaules atjaunošana pieņemas spēkā un kļūst patstāvīgāka. Taču riski vēl paliek un izraisa raizes” – to izlasot, es personīgi, nolēmu, ka par mani atklāti ņirgājas.

Kāda vēl atjaunošana, kad runa iet par pastāvīgu situācijas pasliktināšanos, kad parādu krīze pārņēmusi visu pasauli, kad kopējais pieprasījums turpina sabrukt. Tie, kas mēģina izprast, nevar neredzēt atklātus melus.

Ko darīt ar ekonomiku? – Nav recepšu un nav iespējams apspriest situāciju! Augstāk minētā frāze no noslēguma deklarācijas faktiski nozīmē aizliegumu nopietni un publiski apspriest krīzes procesu, bet tas, kurš atrodas mājas arestā, un kuram draud daudzu gadu cietumsods, Stross-Kāns ir redzams piemērs tam, kas notiks ar šī aizlieguma pārkāpējiem.

Vai G8 valstu līderi saprot, ka izaugumam praktiski nav potenciāla. Negatīvās perspektīvas ir neizbēgamas. Tas, kuram tas ir acīmredzams, nevar klusēt. Kopumā uz mani gan pats samits, gan tā oficiālie rezultāti izraisīja smagu iespaidu.

Masu mēdiji saprata, ka temats pilsoņiem kopumā neizraisa interesi, bet oficiozie, tie, kuri tieši vai netieši saistīti ar valdībām, un kuriem vienkārši obligāti kaut kā ir jāreaģē uz tādu grandiozu notikumu, kas pašlaik notiek Dovilā – gandrīz klusē…

Replika: Taču, ja nevienam nav receptes, kā mazināt krīzes padziļināšanos, tad kādēļ gan par to kliegt un velti musināt tautas? Vēl Faraons sacīja Mozum: „Kādēļ tu musini tautu un atrauj to no darba!” Kamēr netiks atrasts līdzeklis, kas novērš vispārējo globālo krīzi, veselais saprāts runā par to, ka viņiem ir jātaisa apmierināta sejas izteiksme pie neveiksmīgas spēles!

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: