Tikai no Viņa ielīksmosies mana sirds

Bina izaug un uzņem spēku, pateicoties tam, ka vēlas kļūt par atdodošo, līdzināties Radītājam, Keter, bet Malhut – pateicoties tam, ka vēlas saņemt vēl vairāk Hohmas gaismu nekā pie tās nonāk no Radītāja. Tā vēlas atdot Viņam! – un tas nozīmē, ka tai vairāk no Viņa jāsaņem. Ar to tiek noteikts Malhut atdeves lielums.

Piepildījums, kuru Radītājs sākotnēji dod Malhut, un kas atrodas tajā Bezgalības pasaulē līdz tam brīdim, kad tā sāk strādāt – tas ir tikai pats sākotnējais, „nedzīvais” līmenis, Nefeš de-Nefeš. Tāda bija Bezgalības pasaules Malhut līdz visiem samazinājumiem. Tāpēc ka radījums nebija spējīgs sajust vairāk!

Taču pēc tam radījums sāk domāt, kā samazināt sevi, kā izveidot attiecībā uz sevi antiegoistisko ekrānu, kā ar šo ekrānu tagad atnākt pie Saimnieka un sacīt: „Dod man vairāk gaismas – es vēlos Tev vairāk atdot!”

Turklāt Saimnieks vēlas tikai to, lai radījums no Viņa saņemtu – tas sagādā Viņam baudu. Tad radījums viņam atnes daudzkārt stiprāku vēlmi. Viņš mani radījis par mazu vaboli – bet es vēlos sniegt viņam vēlmes, kas līdzinās Bezgalībai, un dot tās piepildīt, jo vēlos, lai Viņš gūtu baudu.

Tādēļ es Viņam atnesu jaunu vēlmi. Bezgalības Malhutā līdz samazinājumam man bija tikai viens grams vēlmes, gaismā Nefeš de-Nefeš, nekustīga, gandrīz vai nedzīva vēlme. Salīdzinājumā ar to, labošanās beigās es varu atnest viņam vēlmi, kura „TARAH” (620) reižu lielāka, ar NARANHAJ gaismu. Mēs neesam spējīgi pat izmērīt, cik reizes šī gaisma ir spēcīgāka.

Taču kādēļ es to visu daru? Es vēlos atnest Saimniekam milzīgas tilpnes – vēlmes, lai Viņš tās piepildītu un gūtu baudu.

Es saņemu baudu no tā, ka Viņš gūst baudu. Turklāt Viņš gūst baudu mani piepildot un sniedzot man baudu. Mēs abi piepildām viens otru. Man nav pamata tagad kautrēties no tā, ka man ir tik milzīgas vēlmes, kuras es lūdzu Viņu piepildīt. Esmu pārliecināts, ka daru to tikai ar nolūku, lai sagādātu Viņam baudu, un tikai „No Viņa ielīksmosies mana sirds”.

No nodarbības pēc „Desmit Sfirotu Mācības”

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed