No Toras Dāvāšanas – pie Toras Dāvātāja

Raksts „Toras Dāvāšana” no grāmatas „Šamati”: Ko izsaka Toras Dāvāšana Sinaja kalnā? Tas nenozīmē, ka kādreiz Radītājs dāvāja Toru, bet tagad – nē. Toras Dāvāšana ir uz mūžīgiem laikiem.

Radītājs to dāvā vienmēr, bet tikai mēs neesam spējīgi to saņemt. Taču tad, pie Sinaja kalna, saņēma Toru, jo apvienojās kā viens cilvēks ar vienotu sirdi, un visiem bija tikai viena doma – par Toras saņemšanu.

Turklāt Radītājs no savas puses vienmēr dāvā Toru. Sacīts, ka cilvēkam katru dienu jādzird desmit baušļi, kuri tika saņemti pie Sinaja kalna.

Tas nozīmē, ka arī patreiz mums tiek dāvāta Tora un vienmēr bija dāvāta, taču tad mēs bijām ka viens cilvēks ar vienu sirdi, un tāpēc spējām saņemt Toru – bet tagad nespējam, jo esam atšķirti. Taču tikko mēs no jauna apvienosimies, no jauna notiks šī dāvāšana.

Cilvēkam vienmēr ir šie desmit baušļi, saņemti no Radītāja, un vienmēr ir iespēja izmantot gaismu, kas dēvēta par „Toru”, labumam vai ļaunumam.

Pareizs darbs un tieksme sasniegt daudzkārt lielāku garīgo izaugsmi pievelk mums apkārtējo gaismu. Tas tiek dēvēts „mācīties Toru” un censties izprast, kas tajā rakstīts, sajust, ka tā runā par mani, par maniem stāvokļiem, manām īpašībām. Man tie jāsajūt, kad mācos, un jāpielīdzinās tiem.

Es vēlos ienākt šajā ainā, kura stāsta par mani, un sākt tur dzīvot. Lai manī īstenojas viss šis stāsts, kuru patreiz lasu. Lūk, tādas pūles nepieciešams pielikt – vēlēties kļūt par pieaugušiem!

Ja mēs pieņemam šos nosacījumus un tos pareizi izmantojam, tas nozīmē, ka mēs ieguldām pūles, par kurām sacīts: „Pielika pūles un atklāja!”

Tad mainās mana reālā īstenība, jo mainās mana vēlme, tā sāk veidot sevi uz apkārtējās gaismas gaismas rēķina un sajust sevī tēlu, kas dod Toru, Radītāja tēlu.

Gaisma izlabo manu vēlmi, un tā es sāku realizēt atdeves īpašību un nonāku no Toras Dāvāšanas – pie Toras saņemšanas, bet no tā – pie Toras Dāvātāja.

No nodarbības pēc raksta no grāmatas „Šamati”

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: