Civilizācijai nepieciešams jauns zinību avots

Viedoklis. Ļevs Gindilis (astrofiziķis, kosmonautikas akadēmijas RAN loceklis, SETI vadītājs, Apvienotā Zinātnes centra zinātniskais sekretārs): Zinātniskā pieredze māca, ka līdz šim attīstība uz Zemes mēroja savu ceļu tādā veidā, ka stiprākie pakļāva sev vājākos. Sociālo un kultūras atturību sistēma lika šķēršļus naidīgo pušu pilnīgai iznīcināšanai.

Taču tagad cilvēce pirmoreiz nonākusi līdz tādam brīdim, sasniegusi tādu līmeni, kad tālākā agresivitātes un ienaidnieka iznīcināšanas līdzekļu palielināšana nenovēršami novedīs pie pasaules civilizācijas iznīcināšanas, un, iespējams, arī pie visas Zemes biosfēras bojāejas.

Tādēļ vēsturiskajai korekcijai jāveic apziņas izmainīšana: cilvēcei no naida jāpāriet uz sadarbību.

Ja cilvēce nemācēs veikt šo soli – tā aizies bojā pašiznīcināšanās ugunī vai apkārtējās vides pilnīgas iznīcības rezultātā.

Šķiet, cilvēki sāk to apzināties, un sadarbības idejas, neskatoties uz pretspēku sīvo pretestību, arvien vairāk nostiprinās cilvēku vidū.

Civilizācijai, kas sasniegusi stāvokli, kas pietuvojies informācijas krīzei, nepieciešama pieeja jaunam zinību avotam, kas atšķiras no mūsdienu zinātnisko zināšanu avotiem.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: