Vistaisnīgākā balva

No Bāla Sulama 56. vēstules: Gudrie brīdināja: „Ja izdzirdēsi, ka bija pielicis pūles un neatrada – nekādā gadījumā netici”.

Viņu kļūdas ir tajā, ka nepareizi saprot, ko nozīmē pūles. Taču patiesībā rakstīts, ka tas, kurš Mani meklē – tas atradīs”. Tomēr šajā pasaulē daudz vēl būs tādu, kuri nokļūs nešķīstā spēka slazdā, un pieliks pūles bez jebkāda labuma, tas ir kā sods.

Turklāt nemaz nepietuvosies noteikto četrsimts gadu” verdzības beigām. Par to mana sirds visvairāk sēro. Taču, lai kas notiktu, nepieciešams nostiprināties lūgšanā, tam, ka Radītājs nedusmosies mūžīgi”, nepieciešama liela veiksme.

Tāpat zini, ka pūles un darbs cilvēka sirdī, kura atveras lūgšanas stundā – pats pareizākais un veiksmīgākais mērķa sasniegšanas līdzeklis no visa pastāvošā”.

Šī Bāla Sulama vēstule skar ļoti svarīgu momentu, bez kura nav iespējams sasniegt mērķi. Pūles no cilvēka puses – nepieciešams nosacījums garīgās pasaules sasniegšanā.

Mūsu pasaulē var nozagt, izlūgt, izmantot kādu protekciju, iedot kukuli un tādā veidā sasniegt vēlamo. Taču garīgajā – neko nevar! Tāpēc, ka bez personīgajām pūlēm tev nebūs tilpnes (vēlmes), kurā ir iespējams saņemt vēlamo balvu.

Tu nevarēsi to samazināt, jo arī patreiz mēs atrodamies Bezgalības gaismā, kas savukārt atrodas absolūtā mierā. Mums pietrūkst tikai vēlme (garīgā tilpne), lai to sajustu. Tāpēc pūlēm, ar kurām “jāsamaksā”, jāsagatavo mūsu vēlme – tas tiek dēvēts par “samaksu”.

Radītājam nav vajadzīgs mūsu darbs – tas nepieciešams mums pašiem. Turklāt darba beigās, saskaņā ar attīstības likumu, tu sajutīsi, ka esi sasniedzis absolūtu vēlmi, un tad atklāsi tajā piepildījumu. Taču iepriekš tas nav iespējams.

Pat ja dažkārt notiek tā, ka cilvēks var saņemt gaismu kopā ar tilpni, ar spēju to sajust, tad par to visu viņam pēc tam nāksies samaksāt. Tāpat kā tas notika iziešanā no Ēģiptes ātrāk par nolikto laiku, vai kā sacīts: „Vērsieties pie Manis, Es atdarīšu ar labu”. Taču arī tas notiek tikai uz īpašu pūļu rēķina.

Tādējādi tici tikai vienai iespējai: „Pielika pūles un atrada”. Turklāt visi pārējie apgalvojumi: it kā var atrast garīgumu nepieliekot pūles vai pielikt pūles un tā arī neatrast – runā par nepilnīgu darbu, kurš nenoved vēlmi līdz augstākās gaismas atklāsmei.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: