Tu taču pats to vēlējies

„Desmit Sfirotu Mācība”, 1. d., nodaļa „Iekšējais vērojums”, 14. p.: „Samazinājums nozīmē, ka Bezgalības pasaules Malhut samazināja savu vēlmi saņemt – un izzuda gaisma, jo nav gaismas bez kli”. …Turklāt jau zināms, ka gaisma atkarīga no vēlmes, bet vēlme – tā ir vieta gaismai. Jo garīgajā nav vardarbības”.

Garīgajā nav vardarbības! Tas nozīmē, ja radījums vēlas kādu stāvokli – tas arī īstenosies. Tāpēc mēs vienmēr atrodamies tajā stāvoklī, kurš atbilst mūsu vēlmei, un ko vēlējāmies, to arī saņemam. Tas, ka gaisma neiedarbojas uz mums (turklāt saskaņā ar mūsu vēlmi), un rezultātā mēs jūtamies nelaimīgi – tad tās jau ir sekas, kuras nāk no mūsu lēmuma.

Kādu vēlmi vēlies īstenot – tur arī atrodies. Radītājs neiejaucas mūsu vēlmēs un nemaina tās bez mūsu lūguma. Tas nozīmē, ka garīgajā – nav piespiešanas.

Tas ir ļoti smalks moments. Pēc pirmā samazinājuma (cimcum alef) Bezgalības pasaules Malhut kļūst atbildīga par savām vēlmēm. Kā pati vēlēsies – tā arī notiks. Gaisma nāk saskaņā ar tās vēlmi, un atkarībā no tā Malhut jūtas labāk vai sliktāk. Taču tas viss – tās personīgās vēlēšanās rezultāts.

Turklāt attiecībā pret vēlmi garīgajā nav vardarbības. Vēlies citu vēlmi – lūdzu! Augstākā gaisma atnāks un tevi izlabos, un tad tu jutīsies citādi: iespējams labāk, bet varbūt sliktāk – taču tikai kā tavas vēlmes sekas.

Pastāv garīgo pakāpju sistēma, tas ir, attiecību līmeņi starp gaismu un vēlmi. Ja vēlme mainās – attiecīgi tam tajā izpaužas cita gaisma. Tādējādi no Radītāja puses nekad nav nekādas piespiešanas – Viņš nemaina mūsu vēlmes bez mūsu ziņas, nemanāmi un bez mūsu lūguma. Mums Viņam jālūdz!

Atbilstoši savai vēlmei mēs arī sajūtam gaismu. Turklāt, ja to nejūtam, tad esam neapmierināti, tieši tāpēc mainām savu vēlmi. Taču mums pašiem tā jāmaina, Radītājs vispār nepieskaras mūsu vēlmei.

No nodarbības pēc „Desmit Sfirotu Mācības”

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: