Dižo kabalistu rokās

Jautājums: Kādas labošanās mūsu labā veica iepriekšējo paaudžu kabalisti?

Atbilde: Bāls Sulams „Desmit Sfirotu Mācības priekšvārdā” 11. p. raksta: Talmuda gudrie atviegloja mums Toras ceļu vairāk kā Mišnas gudrie, jo … deva mums jaunu līdzekli Mišnā aprakstītā askētisma vietā, – „gaisma, kas iekļauta Torā”, kurā atrodas spēks, kas pietiekams, lai atgrieztu cilvēku pie Avota”.

Kādēļ tomēr Talmuda Gudrie nomainīja askētisma („ēd tikai maizes kumosu ar sāli, iedzer pa virsu lāsi ūdens, guli uz zemes, dzīvo trūcīgu dzīvi un pieliec pūles Toras apgūšanā”) ceļu tikai uz nodarbībām ar Toru? Tāpēc, ka tie izlaboja saiknes tīklu starp viņiem, un tajā pašā kopējā dvēseļu sistēmā jau atrodas dvēseles, kuras darbojas tās iekšienē, un mēs varam izmantot to palīdzību.

Kopējā dvēseļu sistēmā pēc šķelšanās atrodas sašķeltās dvēseles. Kaut gan zīmējumā mēs attēlojam tās it kā izsijātas sfērā, taču patiesībā tur pastāv precīza hierarhija, kāda bija Nekudim pasaulē līdz sašķeltībai. Tādā pašā hierarhijā dvēseles sašķeļas un krīt lejup – katra dvēsele atbilstoši sava avijuta/ vēlmes slāņa līmenim, tas ir, dvēseles ar lielāku avijut krīt zemāk.

Visā šajā tīklā atrodas īpašas dvēseles – tūkstoši kabalistu, kas savstarpēji saistīti ar īpašu saikni. Tas ir gluži kā garīgās sistēmas skelets.

Lasot viņu manuskriptus, mēs izsaucam starojumu no šī saiknes tīkla, kuru viņi izveidoja starp sevi. Šis starojums mūs labo – ciešanu un grūtību ceļa vietā, kuru cilvēki nogājuši pagātnē, neatmodinot gaismu, bet pakļaujot sevi ciešanām, lai tās palīdzētu viņiem sagraut savu ego.

Mums tāds ceļš ir neiespējams, mēs esam vāji un nespējīgi cīnīties ar savu ego tiešā veidā. Mēs varam to veikt, atmodinot saiknes tīklu, kurš jau pastāv. Mēs it kā atrodamies to pašu pagātnes kabalistu rokās kā zīdainis gādīgas mātes rokās, un viņi rūpējas par mums.

Mēs savienojamies ar viņu manuskriptiem – īpaši ar Zoar Grāmatu, ARI un Bāla Sulama tekstiem, – un saņemam no turienes šo dižo dvēseļu gaismu, rūpes un gādību.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: