Mēs esam īpaši visā Visumā!

Ziņojums: Saules apkārtnē izdodas izsekot divu spirāles zaru daļas, kas atrodas no mums aptuveni 3 tūkstoši gaismas gadu attālumā. Attiecīgi zvaigznājiem, kuros tiek atrastas šīs daļas, tās tiek dēvētas par Strēlnieka spirālzaru un Perseja spirālzaru.

Saule atrodas gandrīz vidū starp šiem spirāles zariem. Saules griešanās ātrums ap Galaktikas centru praktiski sakrīt ar to ātrumu, ar kuru dotajā rajonā kustas blīvējuma vilnis, kas veido spirālzaru.

Tāda situācija kopumā nav ordināra Galaktikai: spirāles zari griežas ar pastāvīgu leņķveida ātrumu kā riteņa spieķi, taču zvaigžņu kustība pakļaujas pilnīgi citai likumsakarībai. Tādēļ gandrīz visi zvaigžņu diska iedzīvotāji nonāk gan spirāles zaru iekšienē, gan iziet ārā no tiem. Vienīgā vieta, kur zvaigžņu un spirālzaru ātrums sakrīt, – tā ir tā saucamā koronārā aploce. Tieši tās tuvumā arī atrodas Saule!

Zemei šis apstāklis visai labvēlīgs. Jo spirāles zaros notiek vētraini procesi, kas rada jaudīgu izstarojumu, kas ir postošs visam dzīvajam. Nekāda atmosfēra nebūtu spējīga no tā aizsargāt. Taču mūsu planēta pastāv relatīvi mierīgā Galaktikas vietā un simtiem miljonu un miljardu gadu laikā neizjuta kosmisko kataklizmu katastrofālo ietekmi.

Replika: Universs attīstās saskaņā ar radījuma programmu, lai dotu iespēju pastāvēt cilvēkam tādos nosacījumos un īpašībās, kas ļautu un piespiestu viņu sasniegt ieplānoto mērķi – līdzību Radītājam. Jo ārpus Zemes dzīves nav…

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: