Kā izvairīties no cunami

Bērna jautājums: Radītājs apsolīja Noasam, ka plūdu vairs nebūs. Kāpēc atkal uznāca cunami?

Atbilde: Grūts jautājums. Es neesmu pieradis uzlūkot Toru kā vēsturisku stāstu. Kļūda, kas toreiz notika – Ādama grēks un visa pārējā apgrēcība, kas notikusi līdz pat šodienai – tikai viena, un tikai tagad mēs sākam izlaboties.

Cēlonis tādām nelaimēm kā cunami vai zemestrīces, kas notikušas agrāk, un droši vien notiks arī nākotnē, ir mūsu radītā nelīdzsvarotība.

Vai tad Radītājs sola, ka nebūs sitienu? – Nē. Viņš sola, ka nebūs plūdu, kas noslīcinātu visu pasauli!

Plūdi nozīmē, ka nāk ļaunie ūdeņi un paliek tikai punkts sirdī, bet viss pārējais ir aizskalots. Tas patiešām notika tikai vienu reizi – bija jānotiek tādai nelaimei, bet ne vairāk. Mūs sagaida tikai izlabošanās. Ja mēs neizlabojam sevi laicīgi, tad paši izsaucam sitienus.

Es ceru, ka mums izdosies no tiem izvairīties, taču visiem ir jājūt vaina par notiekošo. Mēs esam spējīgi novērst nelaimi tad, ja atklājas Kabalas zinātne, un mēs saprotam, ka kopā saistīti izlabojam pasauli.

Atcerieties, ko Radītājs teica Ābramam: „Ja es Sodomā atradīšu 10 taisnos, es to nenopostīšu, izsaucot zemestrīci”. Taču 10 taisnie nebija atrodami, un notika zemestrīce.

Ja vien to vēlamies, mums piemīt spēks pasargāt pasauli no ciešanām. Viss ir atkarīgs no mums. Es ceru, ka mums tas izdosies, jo beidzot pret to jāizturas nopietni.

No 7. nodarbības kongresā „We!”, Ņūdžersija

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed