Uztveres dekoders

Rabašs, Dargot Sulam, 71. raksts, “Trimda”: “Trimda nozīmē, ka cilvēks atrodas pašmīlības varā, un nespēj strādāt atdeves dēļ.

Pašmīlība par trimdu tiek dēvēta tikai tad, kad viņš vēlas iziet no šīs varas ietekmes, jo izjūt ciešanas no tā, ka nespēj neko izdarīt atdeves dēļ”.

Mēs neapzināmies to, ka ar iekšējo pārmaiņu starpniecību varam nonākt jaunā realitātē. Tad no mūsu šodienas stāvokļa neatliks nekas, izņemot dzīvnieciskā ķermeņa “apvalka”. Jaunajai iekšējai dabai, kuru cilvēks iegūst, nav nekāda sakara ar tekošo stāvokli, ar mūsu pasaules “teritoriju”.

Tādējādi mums grūti nosaukt savu stāvokli par “trimdu”, jo tā ir mūsu dzīve, visi tā dzīvo. Paaudzes nomaina viena otru, bet cilvēce stingri turas uz zemes, baudot ēdienu, seksu, ģimeni, naudu, goda apliecinājumus un zināšanas. Sešas pamata vēlmes – ķermeniskās un cilvēciskās – neviens nav atcēlis… Mēs to dēvējam par reālistisku pieeju.

Patiešām, šeit nav ko noliegt. Šajās vēlmēs es eksistēju un kontaktējos ar citiem cilvēkiem, kuri dzīvo ar mani tajā pašā realitātē.

Tikai pakāpeniski, cilvēki, kuri iekšēji sagatavoti, sāk just, ka šī pasaule relatīva. Tā izpaužas tādā veidā tāpēc, ka mēs to tā atklājam, bet ne tāpēc, ka tāda tā ir. Tas nozīmē, ka mainot savu skatienu, mēs spēsim ieraudzīt citu pasauli.

“Skatiens” – realitātes uztvere. Mainīt skatienu – nozīmē mainīt savu dabu, lai uztvertu realitāti saskaņā ar citu modeli, citu iekšējo programmu. Es atklāju citu ainu, ja citādi dekodēju ienākošos datus.

Lūk, daži jau “jūt”, nojauš par starpību realitātes uztverē, jūt, ka mūsu esošā īstenība relatīva, un atkarīga no īpašību kompleksa, kuras iezīmē šīs īstenības ainu. Tādi cilvēki sajūt sevi “aizā”, bet virzoties tālāk, nonāk īstā “cietumā”, trimdā, ko nav iespējams izturēt. Šīs pasaules sienas spiež uz viņiem.

No nodarbības par tēmu “Sagatavošanās iziešanai no Ēģiptes”

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: