Lūgšanu grāmata – garīgās dzīves sāga

Dvēseles reakcija uz stāvokļiem, kādi tai jāiziet, atklājas vārdos, ko ir pierakstījuši kabalisti un apkopojuši Lūgšanu grāmatā, ko sauc par „Sidur” (izejamo stāvokļu sidur/„kārtība”). Mēs nesaprotam, par ko lūgšanās ir rakstīts, un par kādiem dvēseles iespaidiem runā šie nosaukumi, burti, burtu savienojumi, vārdu savienojumi teikumos.

Visa lūgšanu grāmata ir veidota tā, lai katrai dvēselei, kas sajūt izmaiņas, kuras tai jāpiedzīvo noteiktā stāvoklī, šis process atspoguļotos vienos un tajos pašos lūgšanas vārdos. Šie vārdi nav obligāti jāizrunā balsī – dvēsele iekšienē tos sajutīs, šī lūgšana kļūs par tās iekšējo struktūru.

Katrs burts – tā ir noteikta kārtība, saņemšanas un atdeves spēku secība. Katra burta iekšienē ir „vokalizācija” – piepildījums, TANTA (taamim, nekudot, tagin, otiot – gaismas, punkti, kronīši virs burtiem, burti) – proti, stāvokļi, kurus mēs izejam.

Vēlmes mūsu iekšienē mainās un pieņem dažādas formas, kas mūsos izsauc dažādas sajūtas. Savukārt šīs sajūtas, kas fiksētas uz papīra, pieņem tādu garīgo elementu veidolu kā burts, vārds, teikums.

Tātad lūgšana – tā ir ārēja iekšējo garīgo sajūtu izpausme. Patiesībā cilvēkam obligāti nav nepieciešama lūgšanu grāmata. Ja viņš savā iekšienē iziet tādus stāvokļus, tad tie arī kļūs par viņa lūgšanu.

Lūgšanu grāmata nepieciešama, lai paskatītos uz burtu formu un iedomātos (ja mēs uz to jau esam spējīgi), kādi stāvokļi mums jāiziet – iztēloties, kas mūs sagaida. Ja es jau esmu augstākajā pasaulē, tad pēc tā, ko lasu lūgšanu grāmatā, varu nedaudz atklāt to, kas ar mani notiks, kādos stāvokļos es nonākšu.

Kā tas ir mūsu pasaulē, kur man ir pazīstami dažādi cilvēku pārdzīvojumi un tāpēc, lasot kādu romānu, varu just līdzi notiekošajam un pārdzīvot to sevī. Tāpat ir arī garīgajā pasaulē.

No nodarbības pēc Ari grāmatas „Nodomu vārti”

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: