Grāmatu grāmata

Vispasaules kongress „WE!”, 4. nodarbība, Ņūdžersija

Pastāv grāmatas, kuras saraksta parasti cilvēki par to, ko sajūt šajā pasaulē. Ir grāmatas, kuras uzrakstījuši kabalisti, kuri izzina garīgo pasauli un raksta par savām sajūtām garīgajā.

Šīs grāmatas dēvētas par īpašām, svētām grāmatām. „Svēts”/ „kadoš” – burtiskajā nozīmē – „nošķirtais”. Garīgā pasaule pilnībā atdalīta no mums, no mūsu ego, tāpēc cilvēks, aprakstot šo augstāko pasauli, vadoties no savām sajūtām, raksta svētu grāmatu – īpašu, nošķirtu. No visām grāmatām, kuras vēstures gaitā uzrakstījuši tūkstoši cilvēku, kuri izzināja augstāko pasauli, ir viena īpaša grāmata. Kabalas avotos to vienkārši dēvē par Grāmatu, pat nepieminot tās nosaukumu „Zoar”: „rakstīts Gramatā”, „lasīju Grāmatā”.

Šī Grāmata tik īpaša, ka visas pārējās līdzās tai pat netiek uzskatītas par grāmatām, ņemot vērā, ka to rakstīja īpaša cilvēku grupa, kuri izzināja visas desmit visaugstākās sfirot – Bezgalības Malhutā. Katrs no viņiem atbilda vienai no desmit sfirot šajā Malhut. Viņu dvēseles bija tik īpašas, ka katra no tām nāca no Bezgalības Malhut noteiktas sfiras saknes.

Patiešām īpašā šo desmit cilvēku tikšanās notika aptuveni pirms 2000 gadu. Deviņi skolnieki kopā ar savu skolotāju rabīnu Šimonu norobežojās alā Izraēlas ziemeļos, sēdēja  tur un mācījās.

Tā ir ļoti īpaša vieta. Kad es braucu ar savu Skolotāju Rabašu uz Tveriju, mēs bieži apmeklējām šo alu. Rabašam ļoti patika tur atrasties. Dažas minūtes viņš stāvēja un lūkojoties uz viņu, bija redzams, ka cilvēks it kā izzūd, it kā iziet no ķermeņa – tik lielā mērā viņš savienojās ar to desmit sfirot garīgo spēku, to desmit dvēseļu spēku, kuras atrodoties šajā alā, atklāja Bezgalības pasauli.

Savienojoties kopā, tie sasniedza visas 125 garīgās pakāpes – no mūsu pasaules līdz Bezgalības pasaulei. Bāls Sulams „Priekšvārdā Zoar Grāmatai” raksta, ka vēsturē tas notika tikai vienreiz, kad cilvēku grupa sasniedza tik augstu pakāpi, jo savstarpēji savienojās un kopā mācījās. Tikai nonākot līdz galīgajai labošanai (Gmar Tikun), mēs sasniegsim to pašu pakāpi, kuru sasniedza viņi, un  izzināsim to pateicoties tieši viņu vienotībai. Kā viņi savstarpēji savienojās, un kas izveidojās no viņu vienotības, kad viņi to sasniedza, kas atklājās saiknē starp viņiem, – par to viņi arī rakstīja savā Grāmatā. Visā tajā – Zoar Grāmatas spēks.

Tāpēc saprotams, ka no šīs Grāmatas mēs varam saņemt vislielāko labošanās spēku mūsu dvēselēm. Tāpēc šī Grāmata tik lielā mērā svarīga.

No kongresa „WE!” 4. nodarbības, Ņūdžersija

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed