Izraidīšana – sagatavošanās atklāšanai

Zoar Grāmata, nodaļa “Šemot” (Shemot), 246. p.: Kādēļ Radītājs vēlējās nosūtīt Israēlu trimdā, un kāpēc tieši uz Ēģipti?

Ja tu neattiecies uz “Israēlu” (ivritā “Isra-Ēls” – “Tieši pie Radītāja”), tas ir, ja netiecies sasniegt Radītāju, kļūt Viņam līdzīgs pēc atdeves un mīlestības īpašības, tev nav jānolaižas lejup Ēģiptē, – t.i., jācieš no saiknes trūkuma ar Radītāju, bet turpini dzīvot bez šīm problēmām.

Taču, ja tu tiecies sasniegt Radītāju, tev tas ļoti jāvēlas, jāsagatavo vēlme. Pareizi to sagatavot tu spēsi stāvoklī, kas dēvēts “trimda” – izradīšanas no pilnības stāvokļa sajūta.

Trimdā mēs iegūstam tās tieksmes, vajadzību, vēlmi, vissmalkākajās detaļās, veidos un īpašībās, kas pēc tam piedalās Radītāja atklāšanā, atbrīvošanā no trimdas. Trimda – nozīmīga sagatavošanās un tā netiek pārtraukta līdz brīdim, kad būs gatava patiesā vēlme, kas paredzēta atklāšanai. Jo nav gaismas bez vēlmes. Gaisma – vienkāršā. Taču tikai tad, kad vēlme sasniedz visas īpašības, kurām tajā jāatrodas – pēc dziļuma, spēka un formas, – tad tajā atklājas piepildījums.

Tāpēc nav jāsūkstās, ka vēl neesam sasnieguši atklāšanu, – tas nozīmē, ka vēl neesam pabeiguši vēlmes sagatavošanu visā tās pilnībā, lai tā atklātos kā pareiza, piemērota tilpne gaismas atklāšanai. Mums jāstrādā ar vēlmēm, bet gaisma atrodas absolūtā mierā, tā gatava atklāsmei.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: