Dzīvinošā ūdens avots

Vispasaules kongress „We!”, Ņūdžersija, 4. nodarbība

Zoar – īpaša grāmata. Tā uzrakstīta alegoriju (midraš) valodā, poētiskā formā, bet Bāls Sulams tai pievienoja savu kabalistisko komentāru. Tāpēc mēs apgūstam arī alegorisko Zoar Grāmatas vēstījumu, un tas pats stāsts kabalistiskajā izklāstā, zinātniskajā valodā, kur runa iet par sfirot, parcufim un pasaulēm.

Bāls Sulams raksta, ka nosauca savu komentāru „Kāpnes”/ „Sulam”, jo ja tu vēlies sasniegt augstu, brīnišķīgu pakāpi, tev pietrūkst tikai kāpnes. Ja tev sagatavotas kāpnes, un tu proti tās izmantot, zini, kā pa tām pacelties augšup, – tu jau pacelies augšup uz šo brīnišķīgo virsotni. Kas tā ir par virsotni? – Galīgā labošanās (Gmar Tikun).

Visām kabalas grāmatām, kuras mēs apgūstam, gala rezultātā jānoved mūs līdz iedvesmai no Zoar Grāmatas.Tikai jāpievērš uzmanība nolūkam mācību laikā. Tā patiešām ir vitāla nepieciešamība lasot Zoar Grāmatu, jo žēl palaist garām iespēju un nesaņemt gaismu, kas atrodas tajā tādā koncentrētā, spēcīgā formā, kas paredzēta visām dvēselēm, kuras spēs ar šo gaismu sevi izlabot. Tādējādi Zoar autori – rabīns Šimons ar saviem skolniekiem šajā Grāmatā uzrakstīja, ka tikai tā paaudze, kura sāks atmosties uz garīgo, izpelnīsies atklāt šo Grāmatu, ar tās palīdzību sāks virzīties augšup un spēs sevi izlabot.

Tā patiešām notika: aptuveni divu tūkstošu gadu garumā Zoar Grāmata tika noklusēta, slēpta, par šo Grāmatu neko nezināja, tā atklājās tikai pirms dažiem gadu simteņiem. Taču arī tad cilvēki nezināja, ko ar to darīt, – līdz Bāls Sulams uzrakstīja komentāru šai Grāmatai. Lasot to kopā ar šo komentāru, mēs varam saprast, par ko runā Zoar.

Šeit nepieciešams saprast, cik lielā mērā Grāmata ir svarīga, dārga un īpaša. Uzsākot Zoar Grāmatas apgūšanu, mums jāizturas pret to delikāti, jo gaisma tajā ir tik milzīga, ka var nest kā labumu, tā arī nodarīt kaitējumu. Ja mēs noniecinām nolūku un lasām to, nevis lai sevi izlabotu, neliekam sevi zem šīs gaismas kā zem dzīvinošā ūdens strūklas, kas mūs apskalo, pastāvīgās gaidās, ka tā mūs attīrīs un izlabos, – ja mēs nedomājam par to, tad vēl vairāk mazinām savu dvēseli, pievienojot tai avijut/ vēlmes slāni. Taču, ja mēs lasām to pareizi, tad jūtam ļoti stipru iedarbību.

No kongresa „WE!” 4. nodarbības, Ņūdžersija.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: