Ar pasauli viss ir kārtībā, problēma ir manī!

Vispasaules kongress «We!» Ņūdžersijā, 6. nodarbība.

Jautājums: Jūs sakāt, ka daba piespiedīs mūs mainīties, ja mēs paši nevēlēsimies mainīties. Kādas izmaiņas var radīt mūsu mazā kabalistu grupa, ja pasaules lielākā daļa vispār ne par ko nevēlas domāt?

Atbilde: Lielākajai pasaules daļai ir daudz vieglāk mainīties nekā mums, jo viņiem nav gribas brīvības! Tas esi tu, kam ir gribas brīvība, tieši tev ir egositiska sirds un punkts tajā, kas ir no citas pasaules.

Tevī ir divi spēki, tāpēc visu laiku atrodies šo spēku radītajās pretrunās un savstarpējā cīņā. Tas skar tikai tevi, nevis visu cilvēci! Viņiem viss ir kārtībā – ja ir slikti, tad ir slikti, bet ja ir labi, tad ir labi. Tad par kādu garīgo pasauli tu runā?!

Ja nav divu spēku, tad nepastāv starp tiem arī izvēles brīvība, nepastāv pacelšanās un krišanas, nepastāv pārdomas par to, kā virzīties uz priekšu, nav ticības, kas augstāka par zināšanu. Zināšanas un ticība augstāk par zināšanu?! Malhut un virs tās Bina?! Vairumam cilvēku nav saiknes starp šīm divām pasaulēm. Saikne starp pasaulēm ir tikai mums, katrā no mums! Tā ir mūsu, nevis visas pasaules problēma!

Tāpēc, tiklīdz tu nonāc līdz lēmumam, tu ietekmē visas pārējās dvēseles, kurām nav gribas brīvības, tu «ielej» tajās savu lēmumu, savu izvēli, savu tieksmi un ved tās aiz sevis kā gans, kurš ved tūkstoš govju lielu ganāmpulku. Protams, vieglāk ir būt par govi nevis par ganu, jo ganam jāzina ceļš, bet neko nevar darīt – tev būs jākļūst par ganu!

6. nodarbība no vispasaules kongresa «We!» Ņūdžersijā

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed