Faraons – Radītājam uzticīgs vergs

Ja vien mēs redzētu šo Radītāja spēli, tad saprastu, ka mūsu dzīvē viss notiek ar nolūku, lai novestu pie vienīgā mērķa – nepieciešamības vērsties pie Radītāja. Taču spēks, kas pakāpeniski, soli pēc soļa mūs attīsta un liek vērsties pie Radītāja – tiek dēvēts „Faraons”, Radītājam uzticīgs vergs.

Viņš viltīgi piemāna mūs, sit un izraisa grūtības dzīvē, liek ceļā šķēršļus – tas viss ir Faraona darbs.

Visas mūsu virzīšanās uz priekšu atkarīgas no tā, kā mēs pieņemam Faraona triecienus, vilšanās un mums piedāvātas iespējas. Nekādā gadījumā nedrīkst uzskatīt to kā nejaušību – taču visā ir jāredz Radītāja „vadošā roka” un jādomā, kā uz to reaģēt. Ar šo situāciju noskaidrošanas palīdzību mēs arī virzamies uz priekšu.

Taču noskaidrošana notiek tikai uz mūsu savienošanās rēķina – tad mums ir pareizs viedoklis, kas ļauj saprast, ko vēlas Radītājs. Gala rezultātā Viņš pieprasīs no mums apvienoties, „kā viens cilvēks ar vienu sirdi”. Un ja mēs aplūkojam visu, kas ar mums notiek no šī redzes viedokļa, tad ātri un pareizi varēsim atklāt, ko augstākais spēks no mums vēlas.

Tas ir ļoti vienkārši, ja vien cilvēks neaizbēg no šī pareizā novērošanas punkta pēc tā procesa, kas ar viņu notiek.

Visi triecieni un pārdzīvojumi noved mūs pie atdeves īpašības iegūšanas. Jo mēs atnākam sava lepnuma un egoisma dēļ, līdz visi šie triecieni un izejamās izmaiņas neizveidos mūsos pareizu attieksmi un ļaus saprast, kur mēs atrodamies attiecībā pret atdeves spēku.

Taču līdzko mēs maināmies, tajā pašā momentā saprotam, ka viss tas tika izdarīts aiz mīlestības. Radītājs nevēlējas parādīt savu varu un likt mums noliekties, Viņš nebija greizsirdīgs par mūsu mīlestību un uzticību pret Faraonu. Tikai Viņa milzīgā mīlestība attiecībā pret mums lika Viņam pakāpeniski mūs mācīt. Viņš, ne mēs, cieta visvairāk no visa ar mums notiekošā! It kā vecāki, kuri ir spiesti taisīt poti slimam bērnam, un dot rūgtas zāles.

No Radītāja puses nekad nebija un nevar būt slikta attieksme pret mums, bet tikai absolūta mīlestība.

No nodarbības pēc Bāla Sulama vēstules

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: