Visiem novēlu brīvību un mīlestību!

Jautājums: Vai mums, jūsu skolniekiem, kuri studē kabalu, bet nav ebreji, pieturēties pie Pesaha un citiem svētkiem? Pie mums daudzi saka, ka jāsteidzas iepirkt macu un taisīt Seder Pesahu.

Atbilde: Dārgie mani mācekļi. Mēģināšu vēlreiz atbildēt vienkārši un galīgi, jo daudzkārt jau atbildēju.

Ebreju tauta – kabalas grupa, kura pastāvēja līdz mūsu ēras 1. gadsimtam, kuru pirms 1700 gadiem Babilonijā nodibināja Ābrams. Sākot no m. ē. 1. gadsimta ebreji zaudēja savu garīgo pakāpi un aizmirsa par to, kas viņi ir. Šodien tas atdzimst, jo lai sevi izlabotu, pasaulei ir nepieciešama kabala.

Jums obligāti jāstudē visi ebreju pirmavoti – tāpēc, ka tos visus uzrakstījuši kabalisti, un mēs tos studējam patiesajā kabalas traktējumā, nevis tā, kā tos pasaulīgā veidā studē ebreju tauta sākot no m. ē. 1. gs. – it kā runa iet par mūsu pasauli.

Tajā skaitā, protams, jāstudē arī „Agada shel Pesah” – „Lieldienu teiksma” par iziešanu no Ēģiptes – tāpēc, ka tajā tiek runāts nevis par iziešanu no Ēģiptes valsts, bet gan par mūsu pacelšanos pāri mūsu egoismam. Varat arī kopā ar mums sekot paražai – vakarā, atrodoties ar mums virtuālā saiknē, atrasties pie svinīgās maltītes galda un ēst macu ar pildītu zivi vai maizi ar cūkgaļu – kā vēlaties.

Bāls Sulams grāmatā „Pēdējā paaudze” raksta, ka, pat pilnīgi izlabojoties, katra tauta saskaņā ar savu vēlēšanos paliek savā reliģijā un paražās. Mainās tikai attiecības starp cilvēkiem: no naida uz mīlestību – to arī dēvē par iziešanu no Ēģiptes. Novēlu mums visiem tādus svētkus!

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: