Pašatteikšanās izaugsmes dēļ

Jautājums: Materiālajā dzīvē man saka: esi personība, izpaud sevi, realizē savas tieksmes. Taču garīgajā dzīvē, otrādi, man jāsaplūst ar grupu. No kurienes tāda pretruna?

Atbilde: Iekļaujoties grupā, tu neanulē sevi. Tu tikai saņem no biedriem to spēku, ar kura palīdzību tev jāattīsta savs Es.

Tāpat sēklas lāse, piestiprinoties pie dzemdes sieniņas, upurē sevi tikai tādēļ, lai saņemtu barošanu, spēkus augšanai. Taču aug tieši šī lāse, nevis kas cits.

Es anulēju daļu sevis, lai saņemtu augstākā spēku, taču tam nav jāvalda pār mani – tieši otrādi, ar tā palīdzību man ir jāattīstās, jāaudzē savs Es. Citādi izaugsmes nebūs, un nākošajā posmā es nevarēšu piestiprināties, lai noturētos pie dzemdes sieniņas.

Šeit savienojas divi pretstati. No vienas puses, es atceļu sevi mātes labā, lai nekļūtu tās organismā par svešķermeni, kas izsauc intoksikāciju. Taču no citas puses, atsakoties no sava egoisma, es saņemu mātes asinis un pateicoties viņai augu pats. Attīstās mani gēni, manas īpašības, līdz pat tam, ka varu iegūt vīriešu dzimumu, kaut arī viņa – sieviete.

No nodarbības pēc raksta „Gribas brīvība”

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed