Egoisms labi nopelnīja uz mūsu rēķina

Jautājums: Ko nozīmē, ka Faraons piesūcas pie cilvēka un paņem no viņa visu piepildījumu?

Atbilde: Faraons ļauj tev nopelnīt zināšanas, ļauj mācīties, savienoties ar citiem grupā – bet pēc tam tu pēkšņi atklāj, ka viss tas neattiecās uz garīgumu, bet tika darīts pilnīgi materiālās, egoistiskās intereses dēļ. Izrādās, visu šo laiku, tieši otrādi, tu strādāji sava ego labā.

Ir pagājis tik daudz mēnešu un tika ieguldīts tik daudz spēka – bet egoisms smejas tev sejā un saka: „Lieliski, es uz tava rēķina brīnišķīgi nopelnīju!” Stāv malā, skaitot naudu – tu strādāji, bet visus ieņēmumus dabūja viņš.

Tā notiek reizi aiz reizes! Es redzu, ka visas manas pūles līdz šodienai, lai ko es nebūtu darījis: mācībās, izplatīšanā, grupā – aiztek kā ūdens smiltīs, neatstājot par sevi pat atmiņu. Nekas nepaliek no visām manām pūlēm, pārdzīvojumiem, iekšējā darba, sasprindzinājuma – kur viss paliek? Viss pazuda ego iekšienē, kurš pārņēma to sevī.

Par to ir rakstīts: „Spēks norīs un atrīs” – tikai visa darba beigās, pēc visām Ēģiptes mocībām egoisms atdod atpakaļ visu aprīto, un tad cilvēks visu to saņem un ar saņemto paceļas pār egoismu.

No nodarbības pēc raksta no „Šamati” grāmatas

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: