Neizdevās šeit – neizdosies nekur

Vispasaules kongress „We!”, Ņūdžersija, 5.nodarbība

Man nav ne mazākās iespējas mainīties, ja es nesavienošos ar biedriem. Cik lielā mērā savienošos, tik lielā mērā pacelšos augšup.

Rabašs rakstā „Grupas mērķis – 2” par to raksta: „Lai viens iekļautos citā, katram jāatceļ savs egoisms otra priekšā. To iespējams realizēt tad, kad katrs redz biedra labās īpašības, nevis viņa trūkumus. Bet tas, kurš uzskata, ka atrodas augstāk par biedriem, nespēj ar viņiem apvienoties”, un nopietni zaudē.

Daži domā: „Ar šo grupu man neizdodas, bet ar citu izdotos”. Viņš nesaprot, ka tas nav atkarīgs no grupas. Viņam rāda to, kas viņam jāredz attiecībā pret savu egoismu. Viņš nesasniegtu lielākus panākumus citā vietā.

Iespējams jums šķiet, ka tur, Bnei Baruh centrālajā grupā, kur atrodas ravs Laitmans, visi ir ļoti virzīti, visi „ir aizņemti”.

Nevienam nav protekcijas. Ja sāksiet virzīties uz priekšu, tad saņemsiet arvien grūtākus jautājumus, problēmas un traucējumus.

Rabašs man, piemēram, sākumā sacīja: „Paliec savā pilsētā un brauc pie manis mācīties. Nav nekā briesmīga, tev nav nepieciešams uzreiz pārcelties tuvāk man”. Divus gadus es braucu pie viņa uz nodarbībām, dažreiz divas reizes dienā.

Cilvēkam nav jādomā, ka citā grupā viņam radīsies izdevība, ka labāk apvienoties ar citiem biedriem. Ja jums neizdodas tajā vietā, kurā jūs atrodaties, tad citur, pie citiem nosacījumiem jums arī neizdosies. Esmu gatavs galvot, ticiet. Jo to, kas katram pienākas, saņem no augšienes.

Nav jāmaina ne dzīves vieta, ne darbavieta, ja vien jums nerodas nopietnas problēmas ar piedalīšanos nodarbībās. Kur cilvēks atrodas, tur viņam arī jāapvienojas ar biedriem – līdz beigām. Ja viņš tā dara, tad, pateicoties tam, viņu novedīs tur, kur viņam arī jānokļūst fiziski un garīgi.

No „We!” kongresa 5.nodarbības, Ņūdžersija

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed