Kāpēc notika Lielais sprādziens?

Jautājums: Internetā pastāvīgi saduras divi viedokļi attiecībā uz augu un dzīvnieku evolūciju: darvinistiskais un kreacionistiskais. Ko par to klāsta kabala?

Atbilde: Patiesībā Darvinam taisnība gandrīz visā. Iespējams, pat šī piebilde lieka, jo viņu vienkārši nepareizi saprata. Viņš bija dziļi reliģisks cilvēks. Evolūcija patiešām iet secīgā ceļā, kur viens izriet no cita. Posmveida attīstība ielikta dabā, un mēs nevaram to noliegt.

Taču tas nenoris nejaušā veidā. Jo egoistiskā vēlme bez mitas meklē, kā sevi maksimāli realizēt. Tā dzīvo tekošajā brīdī un nav spējīga ielūkoties nākotnē. Tai nav zināms, ko tā izveidos pēc dažiem etapiem. Tam, kurš saņem vēlmes, pieeja ir tikai egoistiska: “Kā sagrābt vēlamo? Kā sevi piepildīt?”

Ja darbojas tikai šī vēlme, un prāts to apkalpo – pilnīgi neiespējama jebkāda virzība uz priekšu, secīga attīstība. Jo tu nepārtraukti izdabā savam egoismam. Šādos apstākļos evolūcija neizkustētos no vietas no pašas pirmās universa daļiņas.

Taču kabalas zinātne runā par rešimot – informācijas datiem, kas ielikti sākotnējā dzirkstī, no kuras izveidojās visa matērija. Šie rešimot izpaužas viens aiz otra ķēdes secībā, bet kopējā vēlme tos realizē, veidojot materiālu. Tieši tas ir posmveida attīstības faktors. Darvina teorijā mēs redzam tā ārējo izpausmi, taču būtību – iekšējā dzinējā, evolūcijas spēku pirmcēlonī. Tie nāk no rešimot.

Kas atradās tajā sākotnējā punktā, no kura izcēlās Lielais sprādziens? Vai tiešām tajā bija ielikta visa nākamā Visuma matērija? Pēc loģikas tādam apgalvojumam nav nekādas jēgas. Šajā dzirkstī bija tikai divas lietas: enerģija un informācija. Tās iekļāva sevī visu radību un no tām sākās visa attīstība. Enerģija (gaisma) izraisīja iedarbību uz informāciju (rešimo) – process aizsākās un turpināja savu virzību uz priekšu.

No nodarbības par tēmu „Vienotas audzināšanas principi”

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: