Daba augstāk par loģiku

Vispasaules kongress „We!”, Ņūdžersija, 2. nodarbība

Pašlaik mums tiek dots piemērs, kā var mainīties pasaule. Pusmiljons cilvēku pulcējas valsts galvaspilsētas galvenajā laukumā un pieprasa jaunu varu. Pateicoties viņu protestam, valdība krīt. Vai bija iespējams tam noticēt iepriekš?! Tas taču pretrunā ar loģiku!

Tas ir ļoti svarīgs piemērs tam, kas var notikt ar jebkuru varu. Ja tā notiek ar diktatoriskajiem režīmiem Ziemeļāfrikā un Āzijā, vēl jo vairāk tas var notikt Eiropā un Amerikā. Mums tikai šķiet, ka tas nenotiks.

Lieta tajā apstāklī, ka patreiz mūsu dabas iekšienē atklājas jauns līdzeklis, kas vērsts uz sabiedrības izmainīšanu, un tas novedīs pie lieliem satricinājumiem.

Mēs domājam: kā tas iespējams, ka cilvēki nomainīs egoistisko patēriņa režīmu, līdzīgu amerikāniskajam, uz sabiedrību, kas balstīta uz vienlīdzīgu sadali?

Valdība to nespēj veikt, jo tai ir saistības attiecībā pret visiem, kuri to atbalsta. Tā ir spiesta nodrošināt tiem apsolīto dzīves līmeni un nav spējīga izmainīt ne sevi, ne dzīves filozofiju.

Taču uz laukuma iziet pusmiljons cilvēku, un valsts sabrūk. Ne viņu spēka dēļ – diktatoriem pietiekami daudz spēka, lai ar dažām bumbām iznīcinātu demonstrantus. Taču tie nav spējīgi to izdarīt, jo daba jau mainījusies, sabiedrība mainījusies, cits laiks. Tāpēc ir lietas, kuras tu vienkārši nevari izdarīt, pats nezinot kāpēc. Tā tas notiek.

Tādējādi mūs gaida lielas pārmaiņas.

No kongresa „We!” 2 .nodarbības, Ņūdžersija, 01.04.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: