Sieviete – pārmaiņu vieta

Lai izraisītu uz vīriešiem pilnu un stipru ietekmi, sievietēm arī jāapvienojas. Taču apvienoties, saprotot darba principus un zinot, ko tieši pieprasīt no vīriešiem. Šim nolūkam viņām jāzina, kas ir gaisma, kuru pievelk vīrieši, un kas viņam ir jāizveido.

Sieviete garīgajā – spēks, kas vēl lielāks nekā vīrietis. Vīrietis – vienkārši spēks, ekrāns, bet sieviete – vieta, kurā notiek visas iespējamās pārmaiņas. Viņa rada jaunu pakāpi un rūpējas par to. Radīšana, audzēšana, pieaugušā stāvoklis – tas viss atrodas sievietes dvēseles kopējā vai atsevišķajā daļā.

Tajā pašā laikā vīrietis dod gaismu. Sacīts, ka viņš “dod baltumu”, un ar to viņa loma it kā beidzas. Pēc tam viņš atrodas matērijā un caur to piegādā spēkus dvēseļu attīstībai.

Tādējādi pie atvasēm viss nonāk caur māti, caur sievišķo daļu. Visa garīgā attīstība iet caur sievieti, un tieši sievietes daļa rada dvēseles. Par to klāsta arī Tora. Piemēram, “Ābrams” un “Sāra” – dvēseles divas daļas, kas rada nākamo dvēseli – savu nākamo stāvokli ar nosaukumu “Īzaks”. No kā tad viņš dzimst? Protams, no Sāras. Mums jāpilda tas, kas ielikts dabā. Nonākot līdz saskaņai ar materiālo dabu, mēs no tās virzīsimies uz garīgo dabu, pateicoties tam mēs gūsim panākumus un nenodarīsim sev ļaunumu.

Un otrādi, jo vairāk mēs nodarīsim ļaunumu, izdabājot sava egoisma prasībām, jo vairāk kliegsim par “vienlīdzību”, kas patiesībā izposta ģimeni un sabiedrību, līdz ar to mūsu iespējas mazināsies. Iespējams, kāds politiķis ar to nopelnīs, taču ne sabiedrība.

No sarunas par sievieti.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: