Nodarbības galvenais mērķis

Pats stiprākais un efektīvākais kontakts ar Radītāju rodas mācību laikā. Tādējādi mācību laiks – vienmēr lūgšanas laiks.

Kabalisti savas grāmatas uzrakstīja ar nolūku, lai sākumā ar to palīdzību mēs pievilktu gaismu, kas atgriež pie avota. Taču, kad mēs ar tās palīdzību jau sasniedzam garīgo pasauli, tad grāmatās uzrakstīto izzinām jutekliski, garīgajās sajūtās.

Grāmata nekad neko neklāsta “teorētiski”, lai būtu nepieciešams to izprast ar prātu. Tā runā tikai par jūtām. Vēlme – garīgā tilpne, materiāls. Taču smadzenēm, saprātam jāpalīdz mums strādāt ar savām vēlmēm.

Mēs tiecamies sasniegt sajūtas un prāts dots, lai šim nolūkam organizētu visus līdzekļus. Tādējādi mācības noris nevis zinību dēļ, – bet lai pievilktu gaismu, kas atgriež pie avota. Tas arī nozīmē studēt “Toru”.

Taču, ja tu mācies, lai saņemtu zinības, tajā pašā mirklī Tora pārvēršas par sausu teoriju. Tad tā ir absolūti nedzīva, jo neattiecas uz šo pasauli, un tu nezini, kas slēpts aiz tās vārdiem, tev nav nekāda kontakta ar uzrakstīto. Tu vienkārši iekrīti tukšumā, vakuumā, ja atsakies no nolūka pievilkt apkārtējo gaismu.

Tādējādi pati galvenā lūgšana notiek mācību laikā, un viss organizēts tikai saistībā ar mācībām: grupa, grāmatas, viss nodarbības laiks un sagatavošanās tai, nolūks, kuram pateicoties, tu uz šo nodarbību atnāci. Tas viss domāts tam, lai atklātu mūsos jutekliskos kanālus.

Tieši tāpat, kā mēs sākotnēji piedzimstam, un sākam sajust šo pasauli, tikai pēc tam mācāmies saprast to, ko jūtam. Tieši tāpat mēs ienākam arī garīgajā pasaulē, sākumā to sajūtam, bet pēc tam mācāmies izprast savas sajūtas. Garīgā tilpne – tā ir vēlme. Tādējādi jāstrādā, lai izprastu mērķa svarīgumu, kas tiek sasniegts ar mūsu savstarpējo saikni.

Mums jāizveido mūsu kopējā kli, visiem kopā jāpievelk tai apkārtējā gaisma, tāpat uz mūsu kopējiem  nolūkiem, kas savienoti un iekļauti viens otrā, uz šo “sabiedrisko lūgšanu”, uz kopīgo lūgumu par apvienošanos, kā viens cilvēks ar vienu sirdi, lai iegūtu kopējo atdeves spēku, kurš savienos mūs un iesakņosies starp mums, kā savstarpējais galvojums – no kura vēlamies atdot Radītājam, kopējam atdeves spēkam, kas atklājas starp mums. To visu mēs vēlamies materializēt, atklāt mūsos un tikai par to vien lūdzam visas nodarbības gaitā – tas ir vienīgais mērķis.

No nodarbības pēc Rabaša raksta.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: