Sieviete – jēgas meklējumos

Jautājums: Kāpēc apgūt kabalas zinātni vairāk tiecas sievietes nekā vīrieši?

Atbilde: Šodien mūsu pasaulē sievietes vēlme lielāka par vīrieša vēlmi. Jo šī pasaule pilnīgi neapmierina sievieti. Viņa ir tuvāka dabai nekā vīrietis, viņa vairāk prasa no pasaulīgās eksistences, viņa vēlas ģimeni, bērnus, vīru, viņai nepieciešama šī “ligzda”.

No citas puses, vīrietis visbiežāk nevēlas uzņemties saistības. Iepriekš viņš to darīja bezizejas spiests, jo nespēja sakārtot savu dzīvi vienatnē: kas mazgās veļu un gatavos maltīti? Kas par viņu parūpēsies? Iepriekš bija skaidrs, ka dzīvei nepieciešami divi, – gan bērnu dēļ, gan sevis dēļ.

Taču šodien tā nav. Šodien sabiedrībā ir tik daudz palīgsistēmu, ka tev vienkārši nav nepieciešama sieva. Tu vari brīvi atrisināt veļas mazgāšanas un maltītes problēmas, neuzņemoties nekādas saistības.

Taču sievietēm šīs vēlmes palikušas – lai arī mazākā pakāpē, bet tomēr. Tāpēc viņa ļoti cieš.

Patiesībā sievietēm ir lielāka izturība un neatlaidība, sieviete stiprāka par vīrieti, jo vairāk saistīta ar dabu, daudzkārt stabilāka. Taču līdzās tam, viņas vēlme nav apmierināta, tā nesaņem mūsu pasaulē to, ko prasa viņas daba. Neatrodot vīrieti, kurš spētu dot viņai vēlamo, sieviete paliek bezspēcīga. Jo viņai nākas uzņemties vīrieša pienākumus.

Kaut gan mūsdienu sabiedrībā tas ir īstenojams, sievietes vienalga tajā vai citā pakāpē izjūt vilšanos, tukšumu un pārliecības trūkumu. Tas viss liek viņai meklēt dzīves jēgu. Rezultātā mēs redzam, ka studēt kabalu nāk vairāk sieviešu, kā vīriešu.

Vīriešiem pagaidām ir tāda “ēsma”, kā futbols, viņš dodas ceļojumos, maina sievietes un rezultātā jūt, ka viņam viss ir. Nepieciešamības gadījumā viņš atgriežas tēva mājās pie mātes. Tādējādi sanāk, ka sieviete paliek izmisumā un tukšumā.

No sarunas par sievieti.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: