Šī pasaule – garīgo terminu vārdnīca

No kurienes nāk mūsu pasaules vārdi? Kāpēc kaut kāds zemnieks, kurš kādreiz dzīvojis pie Jeruzalemes, paraudzījās uz Olīvkalnu un deva tam tādu nosaukumu – viņam vienkārši likās, ka tam piestāvēs šis vārds. Tāda vēlme viņam izpaudās no dabas, bet daba nāk no augšienes.

Tas ir, mūsu pasaules vārdos nav nekā nejauša, tie visi nākuši no augšienes. Tādējādi kabalisti var izmantot tos, lai aprakstītu garīgās saknes, kas tiek dēvēts “zaru valoda”. Kad mēs ņemam nosaukumus no šīs pasaules, un paskaidrojam, kas aiz tiem slēpjas atbilstoši to garīgajām saknēm, mēs redzam starpību starp pasaulēm. Tā mēs uzzinām, kas atrodas starp mums un garīgo pasauli.

Šīs pasaules akmens un garīgās pasaules akmens, šīs pasaules koks un garīgais koks, vīrietis un sieviete, bērns, uguns, ūdens – tādā veidā es apgūstu starpību starp divām pasaulēm un kāda forma man jāsasniedz.

Taču zaru valoda nav paredzēta parastam cilvēkam – tā domāta tiem, kuri sajūt garīgo pasauli. Tikai viņiem būs saprotams, kas notiek starp zaru un sakni, un viņi nodod viens otram zināšanas šajā valodā. Kad viens kabalists atklāj kaut kādu saikni starp saknēm garīgajā pasaulē un vēlas nodot šīs zināšanas citam, viņš stāsta par to zaru valodā. Taču mēs pagaidām nerunājam zaru valodā, bet vienkārši sarunvalodā. Kad tu sajutīsi garīgo, tad klausoties skolotāja vārdos, kurš stāsta tev par garīgo pasauli, tu sapratīsi, par ko viņš runā. Vai arī viņš mācīs tevi kā mazu bērnu, kuram iemāca vārdus.

Iedomājies, ka jūs ar skolotāju atrodaties garīgajā pasaulē, un viņš tev demonstrē kaut kādu parādību un saka, kādā vārdā tas tiek dēvēts. Redzot garīgo parādību un dzirdot tās nosaukumu, tu vari saistīt tos kopā – piestiprināt šo mūsu pasaules vārdu garīgajam objektam. Tas tiek dēvēts par zaru valodas mācīšanos. Zīdainis, kas dzimis garīgajā pasaulē, mācās garīgo valodu tāpat, kā mūsu pasaules zīdainis mācās runāt pasaulīgajā valodā. Pēc tam tu jau varēsi runāt ar skolotāju, tev būs vārdu krājums.

No nodarbības pēc raksta “Kabalas zinātnes būtība”, 14.02.2011.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed