Gaisma tavā mājā

Zoar Grāmata. Priekšvārds. Raksts „Rabija Šimona iziešana no alas”, 186. p.: Šī gaisma izstiepjas no debesīm līdz zemei un apgaismo visu pasauli, līdz neatnāks Atiks Jomins, Keter, kas ieņems vietu tronī, kā tas pienākas, tas ir, līdz labošanās beigām.
Visa šī gaisma atrodas tavā mājā, tas ir, viņa meitā. Jo rabīna Pinhasa meita bija rabīna Šimona Ben Johaja sieva. Un no gaismas, kas atrodas tavā mājā, nāk vāja un maza gaisma un tas ir viņa meitas dēls, rabīns Eliezers. Izejot ārpusē, viņš apgaismo visu pasauli
.
Pastāv sistēma, kas dēvēta „pasaules”. Tajā kā augļi kokā piekārtas dvēseles. Pastāv arī saikne starp pasaulēm/„koku” un dvēselēm/„augļiem”, starp pašiem augļiem, tas ir, dvēselēm un starp koka daļām – sfirot. Tie visi saistīti kopā un tie visi – tikai kelim/vēlmes un gaismas. Tāpat visi šie personāži, par kuriem runā Zoar, – rabīns Šimons, rabīns Pinhas, Eliezers, rabīna pinhasa meita – starojumi kelim iekšienē, kas savstarpēji saistīti ar noteiktām saiknēm. Tādējādi Zoar tos dēvē radu vārdos – „vectēvs”, „tēvs”, „dēls”, „meita” vai „sieva” – atkarībā no tā, par ko iet runa. Taču tas viss attiecas tikai uz kelim vai gaismām. Galvenais – gaismas. Starojums, kas nāk no vienas vietas uz citu, tiek dēvēts „rabīns Šimons”, „rabīns Eliezers” vai „rabīns Pinhas”.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: