Virtuālā saikne tuvāka garīgajai

Jautājums: Jūs ieminējāties, ka sociālie interneta tīkli atbilst dabas attīstības likumiem. Patiešām, Facebook sasniedzis vienkārši fenomenālus panākumus – pusmiljards lietotāju! Tas kļūst par nepieciešamu atribūtu mūsdienu dzīvē. Kādēļ cilvēkam tik ļoti patīk virtuālie sakari, kas tajos īpašs?
Atbilde: Mūsu daba – vēlme saņemt baudu, piepildīt sevi, sajust kaut ko jaunu, saprast, izdzirdēt. Mēs redzam, ka mūsdienu televīzija – tie ir tūkstoši kanālu, bet ja ieejam internetā, tad tur vispār ir viss, ko tikai vēlies – bezgalīgs informācijas apjoms. Tas viss nāk no mūsu vēlmes saņemt baudu.
Ja šī vēlme spēj atrast sev piepildījumu – tad labi. Taču, ja nespējam to piepildīt, tad attīstām interneta tīklus tādā virzienā, lai saņemtu arvien lielāku piepildījumu. Pagaidām mēs nedaudz neizprotam, kas un kā, un tad viss, kas neatbilst mūsu ego, mūsu attīstītajai vēlmei – palēnām zaudē popularitāti un izsīkst.
Pats ego arī redz, ka tam nāk par labu būt saiknē ar citiem. Kaut gan tas vēl ir ilgs ceļš, taču palēnām cilvēki un veselas tautas, kuras kādreiz dzīvoja naidā, šodien sāk saprast, ka nav izvēles. Mēs nevaram mūžīgi dzīvot naidā – negaidīsim taču, līdz mēs iznīcināsim viens otru. Tad mēs piekrītam, ka labāk nodibināt kaut kādus sakarus un sarunāties. Tādā veidā dzīve mūs māca savienoties. Tāpēc Facebook – ļoti noderīga parādība. To izmanto jebkurš cilvēks pasaulē, kurš vēlas būt visu acu priekšā, – sākot no prezidenta un līdz sētniekam. (piemēram, ASV prezidentam Obama ir 17 milj. “draugu” Fascebook(ā)). Tas pieejams ikvienam. Tas ir labi, jo kaut kādā pakāpē atbilst prasībai sasniegt iekšējo saikni. Es domāju, ka ar to mēs iemācīsimies, kā nonākt pie daudzkārt iekšējām saiknēm – fizisko, materiālo vietā.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: