Siena, kas mūs savieno

“Desmit Sfirotu Mācība”, 8. daļa, 53. p.: “… Visās 10 sfirot atrodas “zahar” un “nukva” (vīrišķā un sievišķā daļa), kas dalītas divās dažādās realitātēs. Un iekš ZO”N, kur pamatā arī ir ietverts nāves jēdziens, jo tur bija 7 ķēniņi, kuri nomira, atrodas vīrišķās un sievišķās īpašības, kas dalītas divos dažādos parcufim. Dažreiz šķiet, it kā tās būtu savienotas, taču tā tas nav, jo pielipinātas klāt ar mugurām viena pie otras caur kopējo sienu (Ahoraim de-Ima)…
Kā rakstīts Zoar Grāmatā: “Līdz neatnāca Hesed un neatdalīja tos”, – tas ir, Hasadim un Gvurot no saplūsmes ar Aba ve-Ima, kuras nolaižas lejup uz ZO”N, nogriežot un atdalot Z”A un Nukvu vienu no otra. Jo tikai kļūstot par atsevišķiem un lieliem parcufim, tie spēj saplūst kopā.

Vispirms nepieciešams atklāt trūkumus, kuri atdala Zeir Anpin un Nukvu (Radītāju un radījumu), un tad mēs redzam, ka šai sienai starp mums (“kotel”) obligāti jāpastāv un tā ir jāsajūt! Jo bez tās mēs neuzzināsim, kā veikt aprēķinu un par ko lūgt, kur pielikt pūles, lai atceltu šo sienu un pārvērstu to par saplūsmes vietu.
Pie pilnības iespējams nonākt tikai no trūkuma sajūtas. Man jāatklāj šī siena, kas mūs atdala. Tādējādi pastāv paraža atnākt pie Tempļa sienas, lai raidītu lūgšanu, – mēs lūdzam, lai siena pazustu, un mēs varētu ienākt Templī – svētuma vietā, Zeir Anpin un Nukvas savienošanās vietā, kuri paceļas augšup uz Aba ve-Ima un kļūst kā viens veselums. Jo Aba ve-Ima – tā ir Augstākā garīgā Tempļa “Visusvētā” – hohma gaismas GA”R līmenis.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: